Szolnok megyében is pusztított a viharos szél – FOTÓK

Megosztás

Az elmúlt napok viharos időjárása rengeteg munkát adott a tűzoltóknak, országszerte több mint 4800 segélyhívást kapott a katasztrófavédelem, 438 épület megrongálódott és mintegy 2700 helyszínen dolgoztak a tűzoltók a károk felszámolásán.

A Szolnok megyei lánglovagoknak is rengeteg teendője akadt, a kisújszállási egység néhány fotót is megosztott az elmúlt napok “terméséből”. És mivel sokan csak vasárnap szembesültek a károkkal, folyamatosan érkeztek az újabb bejelentések.

Csak a kisúji tűzoltókat 5 alkalommal riasztották pénteken, többségében kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz. Kenderesen a régi trafóház bádog tetőborítását tépte fel a szél. Kenderes-Bánhalmán pedig egy súlyos közúti balesetnél kellett beszorult embereket menteni. Kisújszálláson a Városi Könyvtár tetőszerkezetére borult rá egy méretes fenyőfa, itt a tetőhéjazat és a csatorna  is megsérült, írja hivatalos oldalán a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság.

A megyében összesen tizenhárom településről érkezett mintegy negyven bejelentés. A legtöbb hívás Karcagról, Mezőtúrról, Szolnokról, Kisújszállásról, Túrkevéről és Berekfürdőről érkezett, de Jászkiséren, Kenderesen, Kunmadarason, Tiszafüreden, Tiszaigaron, Tiszaörsön és Tiszaszőlősön sem maradtak munka nélkül a tűzoltók.

A legtöbb esetben az egységek kidőlt fákhoz, meglazult tetőcserepekhez és tetőszerkezeti elemekhez vonultak. Mezőtúron a kórház udvarán dőlt ki egy fa, amely megrongálta az intézmény kerítését. A városban egy közlekedési jelzőlámpa tartóoszlopa is megdőlt a szél hatására, illetve a városi rendőrkapitányság tetőszerkezete is kisebb kárt szenvedett. 

Kisújszálláson a városi könyvtár tetejére dőlt egy fa, melynek során a héjazat és a csatorna is megsérült. Kenderesen a régi trafóház tetejét bontotta meg a viharos erősségű szél.

Szolnokon, a megyei kórház mosodaépületére dőlt egy nagyméretű platánfa, melyet a helyi tűzoltók magasból mentő segítségével, többórás munkával tudtak csak eltávolítani.

Kapcsolódó cikkek