Évindító agrárfórumon vettek részt megyénk gazdálkodói

Megosztás

Évtizedes hagyomány, hogy év elején a gazdatársadalom képviselői összegyűlnek és agárfórumokon vitatják meg az őket érintő aktuális témákat, a felmerülő kérdésekre pedig szakértők bevonásával keresnek választ. A NAK helyi szervezete által összehívott fórumon Hubai Imre Csaba, a NAK Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szervezetének elnöke köszöntötte a vendégeket, majd dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat elnöke és dr. Berkó Attila főispán mondott köszöntőt.

A magyar kormány a gazdálkodók mellett van, a támogatási rendszer több ponton is segíti a mezőgazdaságból élőket. E támogatási rendszerhez a kormányhivatal szakszerű, hatékony, gyors, ügyfélbarát kiszolgálással járul hozzá – hangsúlyozta a kormányhivatal vezetője. Dr. Berkó Attila kiemelte: az elmúlt időszakban a magyar gazdák bebizonyították, hogy a nehézségek ellenére is el tudják látni az egész országot egészséges, jó minőségű élelmiszerrel.

A nagy érdeklődéssel kísért fórumon az elmúlt év tapasztalatainak összegzése után Magyarország Közös Agrárpolitika (KAP) stratégiai tervének jelentőségéről esett szó. Mint elhangzott: történelmi lehetőséget jelent a magyar vidék és az agrárium számára e terv.

Nagy Attila, az Agrárminisztérium Fejlesztéspolitikai Főosztályának vezetője a KAP stratégiai terve alapján, 2023-ban kezdődő támogatási lehetőségekről tájékoztatta a gazdákat.

Az idei év számos jogszabályi újítással indult az adózás terén is. Így a fórum másik kiemelt témája a 2023-as év elején életbe lépett legfontosabb adójogszabályi – személyi jövedelemadó, ÁFA – változások ismertetése volt.

Hubai Imre Csaba elnök a vármegyei gazdálkodóknak szervezendő „Agrár Tudástár” szakmai előadássorozatra hívta fel a figyelmet. A tájékoztatókat követően a felmerülő kérdések megválaszolására is lehetőséget biztosítottak az előadók.

Kép: Magda Attila Facebook

Kapcsolódó cikkek