A jászberényi polgármester személyesen győződött meg az üzemanyaghiányról

Megosztás

Körbejárta a jászberényi üzemanyagkutakat Budai Lóránt. A polgármester lesújtó képpel szembesült.

Mint írta, “Mivel rengeteg lakossági jelzést kaptam jómagam is a jászberényi és a térségi üzemanyagellátási gondokról, így ma személyesen tájékozódtam a helyzetről. Az autósok kútról kútra járnak, hogy találjanak benzint, ám a helyzet lesújtó, jelenleg egy kúton van prémium dízel, azt viszont nem tudják, hogy a többiből mikor fognak kapni.

Tudom, hogy országos jelenségről van szó, de Jászberény polgármestereként kötelességemnek érzem, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek azért, hogy ez a fenntarthatatlan helyzet városunkban és a térségben csillapodjon. Ezért jövő héten hivatalos tájékoztatást fogok kérni a kormány és a MOL illetékeseitől, hogy adjanak konkrét választ arra, hogy mikor tudják biztosítani Jászberény és térsége megfelelő üzemanyagellátását.

Kérek továbbá mindenkit, hogy legyünk türelemmel és megértéssel a kutasok irányába, ők egyáltalán nem tehetnek a kialakult helyzetről.”

A mindenhol jelen lévő Pócs János fideszes országgyűlési képviselő érdekes, hogy eddig nem érezte, hogy meg kellene szólalnia ebben az ügyben, holott neki minden helyi ügyről van véleménye, főleg ha az jászberényi.

Szolnokon is majdnem hasonló a helyzet, de érdekes módon a megyeszékhely polgármestere, Szalay Ferenc sem tartja fontosnak tájékozódni ebben az ügyben, ahogy a térség képviselője. Kállai Mária sem teszi magát oda ebben a kérdésben.

Hevesen sem volt jobb a helyzet szombaton.

Kapcsolódó cikkek