Ami Szolnokon csak álom, az Szegeden lassan valóság

Megosztás

Két mederpillérrel rácsos közúti gerendahíd épül a Tisza fölé, amely alkalmas gépjármű-, gyalogos és kerékpáros forgalomra. A déli Tisza-híd engedélyes kiviteli tervei 2024 augusztusára készülnek el – írta meg a szeged.hu.

Igazi zöld híd lesz, park a hídon, amely kilátópontként is működik majd, amit remélhetően örömmel használnak majd a szegediek

– fogalmazott Vígh Attila, tervező. A napokban mutatták be a terveket, de szinte biztosak lehetünk benne, hogy hamarabb kész lesz, mint a szolnoki délibáb: a Csáklya úti híd, amelyre hosszú évek óta várunk.

A híd alépítményei úgy készülnek el, hogy később vasúti felszerkezettel is bővíthetők legyenek.

Habár az 5 milliárd forintból megvalósult Tiszavirág híd igazán látványos, csak éppen nem oldotta meg a megyeszékhely egyik legnagyobb problémáját: a reggeli és délutáni dugókat, araszolásokat. A Szandaszőlősön élőknek nem kis bosszúságot okoz a város megközelítése, illetve a hazajutás. Gyakorlatilag mindennapos jelenség, hogy délután 4 és 5 óra körül egészen a Verseghy Ferenc Gimnáziumig, illetve a Zagyva-parti kosárlabdapályáig tekeredik az kocsisor vége.

Tavaly márciusban úgy tűnt, hogy végre megkezdődtek a “munkálatok”, akkor Szalay Ferenc a közösségi oldalán elmondta, hogy csak a tervezés két évig tart. Idén szeptemberben pedig arról tájékoztatott Szolnok város hivatalos oldala, hogy az új híd és az elkerülő út nyomvonalát kijelölték a településrendezési tervekben, a nyomvonalra vonatkozó engedélyt a környezetvédelmi hatóság már kiadta.

A Szolnoki Többség azonban nemrég arról beszélt, hogy még korai az öröm, hiszen a csak ezután következik a tervek elfogadása, a pályázatok kiválasztása és a kivitelezés. Mindez akár az idők végezetéig is eltarthat. Arról nem is beszélve, hogy teljesen bizonytalan mikor jut forrás -mintegy 100 milliárd forint- a projektre.

Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek