Ágyúzással és fegyverropogással riogatott a fideszes képviselő

Megosztás

Rettenetesen siratták a fideszesek  egy minap tartott mezőtúri lakossági fórumon a kialakult helyzetet, amiért persze ők nem érzik magukat felelősnek. Mindenért Brüsszel, a szankciók a hibásak, még véletlenül sem ők vagy az oroszok. Hajmeresztő kijelentések hangzottak el a fórumon, aminek kiemelt vendége Koncz Zsófia miniszterhelyettes, államtitkár volt.   

Örömmel köszöntötte a megjelenteket Herczeg Zsolt parlamenti képviselő a Mondjunk nemet a szankciónkra (tényleg így mondta!) című rendezvényen. 

Majd úgy folytatta, ha a baloldal álmai  valóra váltak volna áprilisban, nem lehetett volna nyugodtan beszélgetni a lakossági fórumon. Szerinte fegyverropogás és ágyúzás lenne a városban, ahogy az országban is. Ám ezt eddig megúsztuk, köszönhetően a magyar kormánynak.

Ám hiába éltük túl áprilist, mármint a választást, nyáron az Európai Unió olyan döntéseket hozott, ami nagy bajba sodorta hazánkat. Szeretné, ha a háború mielőbb véget érne, mert nem szeretné, ha az a sok érték, amit 2010 óta teremtettek, kárba veszne. Mert ha a helyzet így marad, és Brüsszel nem hagy fel az ostoba szankciós politikájával, akkor bizony sok mindent el fogunk veszíteni. 

Szerinte nagyon sok hazugság fogalmazódott meg az elmúlt időben – természetesen – az ellenzék részéről, de hogy milyen nehézségekkel küzd a város, arra kérte Szűcs Dánielt, hogy mesélje el a közönségnek. Hozzátette, az ő körzetében mind a 23 település egyébként bajban van, az nincs nagyban, amelyiknek a kitettsége a gázban nem jelentős, mert időben váltott mondjuk geotermikus energiára. 

A város polgármestere, ha már ott volt, nem utasította el a felkérést, készséggel ugrott a pódiumra. Majd szájbarágós panaszáradatba kezdett, hogy milyen drága lett a gáz és az villamos energia. Mindez amiatt van, mert egyes felelős európai politikusok felelőtlen döntéseket hoztak. Nekünk békére van szükség, mert akkor az energiaárak is csökkennének, mondta. 

Ugyanakkor elismerte, az energetikai beruházásokba bele kell vágniuk az önkormányzatoknak. Mezőtúrnak azonban erre nincs pénze. 

Koncz Zsófia következett. Szerinte látni kell, hogy nagyon közel van ez a háború, de Európában csak a magyar kormány a béke híve. Ezzel az állásponttal a többi országot még ösztökélni kell.

Szerinte a nemzeti konzultáció is nagyon fontos, meg ezek a fórumok is. Hiszen látják az emberek, hogy elszálltak az árak. És erről beszélgetni kell, hogy hogyan jutott ide Európa. Aztán felvázolt egy gázáremelkedési görbét, ami szerinte mind a szankciók eredménye. 

Koncz visszakanyarodott a 2010 előtti időkre, amikor eladták a szolgáltatókat és a tározókat is külföldieknek. Ezeket vissza kellett vásárolni. Ám annyira jó fej volt az ellenzék, hogy amikor ez megtörtént, még fel is jelentették a kormányt, mondta Koncz. Mint mondta, az utóbbi időben mindent megtettek azért, hogy minél több irányból jöjjön gáz, de az a helyzet, hogy még mindig 85 százalékban az oroszoktól érkezik. Hangsúlyozta, az Unió valóban lábon lőtte magát energetika terén. A szankciók ellenére ráadásul az oroszoknak több lett a bevételük, mint korábban volt.

Ehhez a képhez egy hozzászóló ezt írta Herczeg Zsolt közösségi oldalán: “Olvasom mértékadó publicisták méltatlankodását, hogy ezek a retkes tanárok képesek tizennyolc éves gyerekeket felhasználni ócska kis bérkövetelésükhöz egy iskolaügy nélkül törvényszerűen pusztuló országban.
Sose hittem nekik: meggyőződésem, hogy a legtöbb gyerek saját döntése alapján van ott, ahol van.” Fotó: Herczeg Zsolt Facebook

Ismét bírálta a baloldalt, kijelentve, hogy szerintük márpedig a szankciók jól működnek, illetve hogy magyar törekvéseket szavaznak le az Európai Parlamentben. Szerinte a baloldal mindent megszavaz, ami a magyar embereknek rossz.

Rendkívül vontatott előadásában kifejtette, hogy az európai emberek érzékelik, hogy nincs minden rendben, és ha nem lennének a szankciók, egycsapásra javulna a helyzet. 

Ezután dícsérte a magyar kormány magyar emberek érdekében hozott intézkedéseit. Ezeket a magyar baloldal mind hülyeségnek nevezte szerinte. Visszakanyarodott 2010-re, amikor szerinte nagyon rossz állapotban vették át az országot. Ám az új kormány mindent helyretett, és olyan hihetetlen dolgokat értek el, hogy ma már 4,7 millió ember dolgozik. A magyar kormány mindenkit megment, munkahelyeket, gyárakat, egész Európában a beruházásokat  tekintve az élen van. 

És akkor egyszer csak váratlanul előkerült Soros György és fia, Alexander. A külhoni területeken minél nagyobb magyar befolyásra törekvő kormány embere, Koncz közölte, hogy milyen érdekeltségeik vannak Soroséknak Ukrajnában.

Majd Sorosék után következett a dollárbaloldal és az árnyékkormány bírálata. 

Bejött a képbe a nemzeti konzultáció, amely szerinte a magyar emberek véleményét tükrözi. Fontos ezt kitölteni, úgy vélte. Amikor megkérdezte, hányan töltötték ki, és meglátta a reakciót, felkiáltott, hogy jaj, de jó, neki akkor ide nem is kellett volna jönnie. Hát ezzel kellett volna kezdeni, ezt megkérdezni! – nevetett.

Nem baj, így legalább megpróbált végig nagyon lelkes lenni, tette hozzá.

Ezután a fórum résztvevői kérdezhettek. Egyvalaki mindjárt az ITM átalakulásáról érdeklődött, ami annyira friss, hogy még Koncz sem tudott sokat róla mondani. 

Ezzel a kérdésözönnel véget is ért a fórum. Herczeg még egy csokor virágot, Szűcs pedig helyi termékekből álló ajándékcsomagot adott át Koncznak, akit szeretettel vár vissza a városba, és boldog babavárást kívánt neki.

Címlapkép: Herczeg Zsolt Facebook

Kapcsolódó cikkek