Megérkeztek a tószegi megszorítások

Megosztás

Sorra jelentik be a polgármesterek a kényszerintézkedéseket, a megemelkedett rezsidíjak miatt újabb település került gondba. Karcag, Kunszentmárton és Túrkeve után most Tószegen döntött drasztikus lépésekről a helyi képviselő-testület.

Gyuricza Miklós, Tószeg polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy egészen pontosan mire számíthatnak az itt élők.

A művelődési ház épülete 2022. november 1. és 2023. április 15-e között bezár (földszint, emelet egyaránt). A zárva tartás ideje alatt csak a rendszerek elfagyását megakadályozó fűtés cirkuláció biztosítható. A művelődési ház épülete a zárva tartás ideje alatt semmilyen célból sem használható.

A könyvtár 2022. november 1. és 2023. április 15. között részlegesen bezár. A zárva tartás időtartama alatt, maximum heti 2 alkalommal (2 x 1 órában) kell biztosítani a könyvtár látogatói számára a könyvek kölcsönzésének lehetőségét, illetve a térítés ellenében igénybe vett fénymásolási és nyomtatási szolgáltatásokat. A könyvtár más célból a zárva tartás időtartama alatt nem vehető igénybe.

Gyuricza Miklós a képviselő-testület ülésén

A képviselő-testület 2022. december 22. és 2023. január 8. között (igazodva a központi közigazgatásban érvényes szabályokhoz) igazgatási szünetet rendel el a Polgármesteri Hivatalban. A hivatal működése alatt, annak fűtése során a lehető legnagyobb mértékű gáz megtakarítást kell elérni.

Az Adventi tér díszkivilágítása csak a négy adventi hétvégén (november 25-27, december 2-4, december 9-11, december 16-18 között), valamint Karácsonykor (december 23 és december 26 között) 16.00-22.00 óráig működik. Az adventi koszorú gyertyái az első adventi vasárnaptól december 26-ig folyamatosan, 16.00 – 22.00 óra között világítanak.

A kizárólag villamos energiát használó Községi Sporttelep (előre lekötött) bajnoki mérkőzései az azokra vonatkozó előírások szerint megtarthatók. Ezen túlmenően a Sporttelep energiafelhasználását minimálisra kell szorítani, az öltöző épületében csak fagykármentesítő fűtés biztosítható.

képek forrása: Gyuricza Miklós Facebook

Kapcsolódó cikkek