Luxus kiadások Túrkevén: karácsonyi fények, karácsonyi falu és jégpálya

Megosztás

Válság van, ez Túrkevét sem kerüli el. Sallai R. Benedek polgármester közösségi oldalán arról írt, hogy november közepétől nagyon komoly korlátozások fognak életbe lépni intézményeikben. Ezekről egy későbbi bejegyzésben számol majd be, de azt máris közölte, hogy ígéretet tett a képviselő-testületnek, hogy a város pénzügyi forrásaiból nem fordítanak olyan jellegű „luxus” kiadásokra, mint a karácsonyi fények, a karácsonyi falu és a jégpálya. 

Mint Sallai írta, a Túrkevei Atlétikai Club (TAC) téli sportok szakosztályának képviselőivel egyeztetve ennek ellenére megszületett az a döntés, hogy ha a teljes idényre nem is, de legalább a két ünnep közötti időszakra megpróbálják felállítani a jégpályát. A TAC ennek érdekében támogatásgyűjtést kezdeményezett, hogy azok, akik nem sajnálják a pénzt arra, hogy másoknak is szórakozást okozzanak, esetleg segítsék a pálya felállításának költségét. 

A jégpályát egyébként tavaly üzemeltették be először,  pályázati támogatásból vették meg és állították fel a téli sportok szerelmeseinek nagy örömére.

A polgármester azt is közölte, hogy a városnak nem igazán lesz lehetősége a díszkivilágításra 2022-ben. Erre is magánadományokból számítanak támogatásra, hogy legalább az advent utolsó hétvégéjére és karácsony estére néhány napos üzemeltetést meg tudjanak valósítani, hogy mégis karácsonyi hangulatot teremtsenek. Harmadjára, de nem utolsó sorban idén a karácsonyi falu is a „luxus” kiadások kategóriájába került, így önkormányzati forrást erre nem tudnak biztosítani. Ha mégis valami csoda folytán megvalósulhatna a falu, az már most biztos, hogy az energiaköltségeket a sátraknak, vendéglátósoknak maguknak kell biztosítani.

És ez csak három tétel. Ahogy a polgármester írta, még azután jön az alaposabb megszorító intézkedések beharangozása, ha úgy tetszik, a feketeleves.

Sallai egyébként már korábban könyörgőre fogta, hogy a magas szemétszállítási költségek miatt a temetőbe lehetőleg ne vigyenek olyan díszeket, amik később csak a szemét mennyiségét növelik.

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek