Megszorítás jön Karcagon is, bezárnak intézmények, adókat emelnek, bevezetik a fizetős parkolást

Megosztás

Lapunk információi szerint soron kívüli önkormányzati képviselő-testületi ülésén a fideszes többségű testület megszavazta, hogy megszorítások legyenek Karcagon is. Ennek megfelelően több intézkedést is hoztak.

Helyi forrásunk szerint, egy időre bezár a múzeum, a könyvtár, összeköltözik az Idősek Otthona, csökkennek a fürdő szolgáltatásai, nem lesz város által fizetett karácsonyi díszkivilágítás sem.

Információink szerint a Györffy István Nagykun Múzeum november 1-től 2023. április 15-ig nem látogatható, a munkavállalók a Karcagi Polgármesteri Hivatalban kerülnek elhelyezésre.

A Püspökladányi út 11. sz. alatti telephelyen működő Csokonai Könyvtár és Ifjúsági Ház (HEMO) bezár 2023. január 1-től  április 15-ig, a dolgozók a székhely épületben kerülnek elhelyezésre.

A Kálvin u. 6. sz. alatti telephelyen működő Sportközpont (Sportcsarnok) december 1- 2023. január 31. között nem látogatható.

Az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő 2023. január 1-től február 28-ig csökkentett szolgáltatásokkal üzemel (egy gyógymedence és a kemping látogatható, az intézkedés a reumatológus szakrendelést nem érinti, de gyógykezelések nem vehetőek fel).

Az idősek otthona három helyről két helyre lesz összevonva.

Ezenkívül további intézkedésekről is beszámolt forrásunk. Ezek szerint:

– lakások és üzletek bérleti díjainak emelése,
– iparűzésiadó-mentesség eltörlése,
– kommunális adó bevezetése,
– termőföld haszonbérleti díjak emelése,
– közterület-használati díjak emelése,
– mezőőri járulék emelése,
– parkolási díj bevezetése,
– vagyonértékesítés is lesz a jövőben..

Úgy tudjuk, egy váratlan napirendi pontot is bevitt a Fidesz az ülésre, ez pedig a brüsszeli szankciók elítélése volt, természetesen ezt is megszavazták a fideszesek.

Korábban Szepesi Tibor polgármester elégedetlenségének adott hangot, miszerint a tervezet már az ülés előtt megjelent. Azt sérelmezte, hogy az elképzeléseket már kész tényként kezelték.

登录或注册即可查看

到 Facebook 查看帖子、照片和更多内容。

Ezeket a terveket végül is információink szerint mind megszavazták a fideszesek.

Szerző: Tóth András

Kép forrása: Karcag Tv

Kapcsolódó cikkek