Közeledik a tragikus évforduló – élve temették el a kisfiút

Megosztás

Október 29-én lesz tíz éve, hogy nevelőanyja két hajléktalan ismerősével megölette Szita Bencét. A felsőmocsoládi gyermek kegyetlen meggyilkolása valósággal sokkolta a közvéleményt. Az ártatlan kisfiúnak azért kellett meghalnia, mert apja új párjának az útjában volt.

Bencének nagyon hányattatott sorsa volt, egy futó kapcsolatból született, édesapja nem volt kíváncsi rá, sose találkoztak, eleveníti fel a kisfiú tragédiáját a Bors. Édesanyja anyagi és mentális okok miatt nem tudott gondoskodni róla, elvették tőle. De aztán megjelent féltestvérének, Lillának az édesapja, Gyöngyi Sándor, aki magához vette a kisfiút, sajátjaként nevelte. Bence végre biztonságban érezte magát, nővérével édes testvérként szerették egymást, a fiú teljesen kivirult.

De aztán nevelőapjának új barátnője lett, Polcz Erika, akinek volt egy vele egyidős fia, a két gyerek pedig nem jött ki egymással, folyamatos volt a pár között emiatt a feszültség. Sándor annyira szerette Bencét, hogy egyértelműen kijelentette, ha választania kell a nő és a fia között, utóbbit választja.

Pár héttel később Erika elcsalta magával a céljai útjában álló Bencét, majd azzal hívta fel párját, hogy a fiú három idegennel eltűnt a kaposvári játszótérről.

De valójában két nappal a gyermek eltűnése után a rendőrök már biztosak voltak abban, hogy szörnyű bűncselekmény áldozata lett. Ekkor ugyanis a sántosi erdőben megtalálták azt a helyet, ahol a kisfiút különösen kegyetlen módon megölték. Kiderült, a tetteseket megzavarta két vadász, akik felírták Polcz Erika autójának a rendszámát, többek között ez vezette nyomra a rendőröket – írta a Zsaru Magazin

Bogdán, Kertész és Polcz

A nyomozás során kiderült: Sándor úja barátnője a gyilkossággal megbízta két hajléktalan ismerősét, akik a kisfiúval előre kitervelten, különös kegyetlenséggel végeztek. Bogdán József leütötte a gyermeket, akinek sírját akkor már megásta a másik tettes, Kertész József. Erika mindvégig velük volt, a sötétben lámpával világított és végignézte ahogy Bogdán egészen a frissen ásott gödörig húzza a fiút, majd belefogott Bence kegyetlen, szándékosan elnyújtott, csaknem 25 percig tartó kínzásába. Összevissza ütötte, rugdosta a földön fekvő gyereket. A fiú még életben volt, amikor egy gödörbe húzták. Gyilkosai homokot szórtak a fejére, és élve eltemették. Ekkor jöttek a vadászok, ezért átvitték a holttestet egy másik helyre. A borzalmakat Erika a bíróságon szenvtelen hangon mondta el és soha, egyetlenegy könnycseppet sem hullatott a megölt kisfiúért, nem mutatott megbánást. A Pécsi Ítélőtábla 2014. január 10-én meghozta jogerős ítéletét: Polcz Erikát, Bogdán Józsefet és Kertész Józsefet tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték.  

A kisfiú sírján mai napig ott sorakoznak kedvenc játékai

Sokak szerint a karma lépett működésbe, amikor először Erika halt bele 2017-ben daganatos betegségébe, de két évvel később két társa is daganatban hunyt el a börtönben. A sors beteljesítette azt, amit egy emberként kívántak Bence gyászolói: immár egyetlen tagja sem él a Szita Bencét bestiális kegyetlenséggel meggyilkoló triónak. A hármasból utolsóként Kertész József ereszkedett a pokolba. Ezzel teljesült édesanyja kívánsága: túlélte gyermeke gyilkosait! 

Bence nevelőapja, Gyöngyi Sándor is elhunyt, belebetegedett, belehalt a fájdalomba. 

fényképek forrása: bors.hu

Kapcsolódó cikkek