Lassan elmerül a cibakházi sziget – így búcsúzik a település

Megosztás

A Tisza alacsony vízállása miatt előbukkanó szigetet Cibakházához csatoltuk!

-jelentette be júliusban Hegyes Zoltán polgármester. A közel nyolcezer négyzetméteres homoksziget az alacsony vízállásnak köszönhetően alakult ki és számos turistát vonzott a környékre.

Ám a csapadékos időnek köszönhetően lassan teljesen elsüllyed a természeti képződmény. A település honlapján így búcsúznak Cibakháza ideiglenes látványosságától:

Sokakban felmerülhet a kérdés, mi lesz most a szigettel. Egyszerű a válasz, Atlantiszként pihen a folyó mélyén, őrizve rengeteg emléket, egy nyár emlékét, amikor nem csak halak és kagylók, hanem emberek népesítették be. Atlantisztól csak az különbözteti meg, hogy a folyó vízjárásának szeszélye nyomán elvileg akármikor előbukkanhat újra, bár az is lehet, hogy évekig nem fogjuk látni.

A bejegyzésben arról is szó esik, hogy a sziget felbukkanása épp jókor jött a településnek, hiszen az öko-, horgász és víziturisztikai fejlesztések kapujában már nem ismeretlen településként pályáznak a holtág turizmusát élénkítő fejlesztésekre, hanem ismert, és a nyáron hatalmas látogatólétszámot generáló településként.

Kapcsolódó cikkek