A cibakházi szigeten 2-3 zsák szemetet hagynak a turisták hétvégenként

Megosztás

Ahogyan arról a szol24 is beszámolt, az alacsony vízállás miatt Cibakházánál előbukkant egy nagyjából 7500 négyzetméteres terület. A környező településekről, sőt Budapestről is érkeznek látogatók, a képződmény turisztikai látványossággá nőtte ki magát. A település polgármestere Hegyes Zoltán már a kezdetek kezdetén felhívta a látogatók figyelmét, hogy tartsák tisztán az új területet. Mindhiába.

Napi szinten negyven-hetven autó érkezik, főleg a hétvégéken, így kiemelt helyszín lett a polgárőr szolgálatok szempontjából is

– mondta el a szigetről a szoljon.hu megkeresésére Habara István.

A szolgálatvezető hozzátette, napi szinten visszatérően ellenőrzik a területet, amennyiben jogsértést tapasztalnak, intézkednek. A vízi rendészettel és a helyi rendőrökkel is jó a kapcsolatuk. 

A legnagyobb probléma a szemetelés, egy hétvége alatt két-három zsák széthagyott hulladékot kell begyűjteni

– emelte ki. 

A látványosságot megközelíteni sem egyszerű, a gáttól több száz méter séta vár az érdeklődőkre, a meredek parton kötél segíti az ereszkedést. A Cibakháza felőli oldal a Tisza kanyarulatának belső íve, így az lankásabb, a másik oldalon viszont erős a sodrás, érdemes tehát figyelmesen nézelődni.

Kapcsolódó cikkek