Nyíregyházán játszik ma az Olajbányász

Megosztás

Nyíregyházán, a Sitku Ernő Emléktornán lép pályára péntektől a Szolnoki Olajbányász. Csupa olyan csapat érkezik a nyírségi megyeszékhelyre, melyekben a sajnálatosan fiatalon elhunyt egykori válogatott center játszott.

A házigazda klub néhai ikonja a Budapesti Honvédban vált az egyik legjobb magyar centerré, majd sikerekkel bőségesen szegélyezett pályafutása során játszott Debrecenben és az Olajbányásznál is. Most ez a négy csapat alkotja a torna mezőnyét.

Gasper Potocnik csapata a DEAC ellen kezd. A debrecenieknél komoly változások voltak a nyáron, csalódást keltő szezon után (nem jutottak a legjobb nyolc közé) most mindenképpen javítani szeretnének. A nyáron elsőként új vezetőedzőt neveztek ki a klubvezetők David Dedek személyében. Maradt a csapatnál Tóth Ádám, Polyák László, Djordje Drenovac, Kovács Ákos és Neuwirth Bence. Szerződtették Garamvölgyi Ákost és a súlyos sérülése előtt Körmenden szereplő Mócsán Bálintot. Drenovac mellett két amerikai és egy szerb játékos alkotja jelenleg a keretet.

A mieink már négy edzőmeccset lejátszottak az előszezonban, mindet meg is nyerték. Ahogyan pénteki ellenfelünk, a DEAC, úgy az Olajbányász is jónéhány új embert szerződtetett, a légiósok közül egyedül Bojan Subotic maradt, mellé érkezett négy amerikai játékos. A magyar mag is átalakult, Révész Ádám és Lukács Norbert jött, Samuel Taiwo pedig Paksra szerződött. Úgyhogy mindkét szakvezetőnek akad még dolga a bajnoki forma eléréséig.

A Sitku Ernő Emléktorna programja:

Szeptember 9. péntek

16.00: DEAC–Szolnoki Olajbányász
18.30: Hübner Nyíregyháza BS–Budapesti Honvéd

Szeptember 10. szombat

16.00: mérkőzés a 3. helyért
18.30: döntő

fotó és forrás: Szolnoki Olajbányász

Kapcsolódó cikkek