Megkezdődött a szandaszőlősi orvosi rendelő felújítása – közel 400 millió forintból

Megosztás

A Munkácsy úti orvosi rendelő az 1980-as években épült, azóta jelentősebb felújítás nem történt, így indokolt az épület egészének helyreállítása. A helyszínen két házi gyermekorvosi praxis, három védőnői körzet és két felnőtt háziorvosi körzet működik. A munkálatokat nemrégen kezdték el, a kivitelezés -a tervek szerint- tizenkét hónap alatt készül el.

A fejlesztés célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.  

A beruházás révén a megújult épületben vérvételi pontot is kialakítanak. 

A munkálatok során a homlokzati és lábazati hőszigetelés, valamint külső és belső nyílászárók cseréje valósul meg. A jelenlegi tető elbontása után új tetőszerkezetet építenek, a tetőtérben új vizesblokkokat alakítanak ki. A hideg és meleg víz, a szennyvízhálózat és a meglévő ivóvízhálózat cseréje mellett a fűtési rendszert is lecserélik. Megvalósul a hűtési rendszer kiépítése négy kültéri és tizennégy beltéri egység biztosításával és új szellőzőrendszer kiépítésével – írja a szoljon.hu.

Az intézmény teljes villamos hálózatának rendbetétele során összesen százötvenkét világítótest cseréje, valamint a tetősíkban napelemmodul telepítése várható. Újrafestik a belső tereket és új padlóburkolat készül. Az önkormányzat a rendelőt mintegy háromszáznyolcvanmillió forintos tervezett összköltséggel renoválja.

A felújítás ideje alatt az egészségügyi szolgáltatásokat ideiglenesen a Vörösmező út 2. szám alatti önkormányzati ingatlanba helyezik át.

Kapcsolódó cikkek