Ekkora gond lenne a jászberényi kórház terápiás kutyusa, Vili?

Megosztás

Vita alakult ki a krónikus osztályon családtagnak számító Viliről, a kutyusról. Vannak, akik elhúzzák a szájukat, hogy higiéniai szempontból ez nincs rendben, ám a többség határozottan kiáll a kutyus mellett, aki még hasznos is, olvashattuk a Jászberényben láttam, hallottam Facebookos csoportban. Pszichés gyógyítási szempontból.

Az összezördülés felütése egy közösségi médiás írás volt, amelyre azonban közzétevője elég kevés támogató választ kapott. Viktor így fogalmazott. “Üdv mindenkinek, a jászberényi kórház krónikus osztályán Vili a kórház kutyája. Be van költöztetve az osztály folyosójára, gyönyörű higiénikus egészségügy, hajrá Jászberény” – írta. Vili mellett azonban feltűnően sokan kiálltak, ezekből csemegézünk.

“Vili már hamarabb ott élt, mint bármelyik ott lévő beteg. Ha jól tudom, még a háza is a krónikus háta mögött van. Amúgy meg tisztább, mint némelyik beteg, sajnos ezt láttam, mikor oda jártam látogatóba” – fogalmazott Krisztina. “Bárcsak ez lenne a legnagyobb probléma…” “A terápiás kutya tisztább, mint a legtöbb ember.” “8 éve él a kórházban, nagyon sok betegnek lett a barátja. Soha senki nem félt tőle, nem lett beteg. Nem mászik rá az emberekre. Békén lehet hagyni” – írták mások.

“Az a kutya egy kincs. A fentebb leírt kommentekkel tudok egyetérteni! Neked meg ezek után legyen csodálatos napod!” Kicsit hosszabban pedig Ildikó írta le Vili történetét. “Vilmos több mint 10 éve a kórház hivatalosan befogadott és megmentett kutyája, a Belgyógyászati osztály mögött rendes kutyaháza van és a nővérek összefogásával rendszeresen oltva és féregtelenítve van. És hűségesen pár nővért még a buszhoz is kikísér.

Nem bántott soha senkit,még ugatni se hallottam, hallotta senki. Viszont néha kerül egy kört, nézelődik és a macskákkal sincs baja. A krónikus kinti teraszán szokott napozni, de hogy bemenne az osztályra, azt kizárnám. Soha nem ment be egy osztályra sem, maximum az ajtóban lefeküdt.

Oda is talán azért, mert egykori idős gazdáját oda vitték át, de már nem élt sokáig. Viszont a kutya hűséges, egy életen át. Vilmos is egy ilyen kutya. Mutasson képet, hogy bent van az osztályon. Példát vehetne róla sok mindenki. Mi ott dolgozók nagyon szeretjük őt és az, hogy néha vakaródzik, az pedig inkább azt jelenti, hogy a téli bundáját vedléssel kicseréli, ez néha jár viszketéssel. Akinek van bármilyen állata az tudja. Még az emberek is vakaróznak, azok sem betegek.

Szóval Vilmos hivatalosan is a kórház kutyája. Nem bánt senkit, ő is hadd legyen már nyugalomban, hisz elég idős kutya már.”

Nincs keresnivalója ott egy kutyusnak, vagy valóban vihar egy kanál vízben és hagyják élni Vilit úgy, ahogy eddig tették? (A kép illusztráció)

Forrás: Jászberényben láttam, hallottam Fb csoport

Kapcsolódó cikkek