Mi lesz a szolnoki fürdőkkel? – tette fel a kérdést Radócz Zoltán

Megosztás

Mint ismeretes, a Tiszaligeti Strand idén sem készül el, sőt további pénzeket emészt fel „előre nem látható műszaki problémák miatt”.

A költségek növekedésének hivatalos indoka, hogy a strandon plusz funkciók lesznek: új medencék és csúszdák, továbbá kiderült, hogy a strandot tápláló kutak nem adnak elegendő vizet a létesítményhez. 1960-as években épült strand eredetileg két kútból táplálta a strandot, de most – mindenki legnagyobb meglepetésére – kiderült, hogy ez nem lesz elegendő egy majd’ kétszer akkora fürdő működtetéséhez.

A rezsicsökkentés nem csak a magánszemélyeket érinti, az intézmények és különböző szolgáltatók is törhetik a fejüket, hogy miként fogják fedezni a plusz kiadásokat. A Martfű Termál Spa már bejelentette, hogy kénytelen bizonyos korlátozásokat bevezetni.

Ilyen költségemelkedés mellett szolgáltatásainkat rendkívül nehéz fenntartani. Megpróbálva elkerülni a széles körben kifizethetetlenné váló fürdőszolgáltatási díjakat, szolgáltatásaink egy részét szüneteltetnünk vagy időben korlátoznunk kell

-olvasható a martfűi fürdő közleményében.

Radócz Zoltán az MSZP politikusa egy Facebook bejegyzésben hívta fel a figyelmet arra, hogy a szolnoki MÁV Strand fenntartása és a megfeneklett tiszaligeti fürdő jövőbeni üzemeltetése is problémás lehet.

Ilyen rezsiárak mellett a szolnoki MÁV Strand téli sátrának a működtetése 150 -200 millió forinttal is többi kerülhet! A lassan „soha meg nem nyíló” Tiszaligeti fürdő éves üzemeltetése akár 1,5 milliárdba is kerülhet majd. Ha ezzel szembe állítunk egy igen optimista 750 millió bevételt is, akkor is hatalmas lehet az éves veszteség! Ezekről nagy a hallgatás, és a város további intézményeinek rezsiköltsége is drasztikusan emelkedni fog, így kérdés mi lesz a fürdőkkel? ( Martfű már bevallotta, hogy nagy a baj…)

-olvasható Radócz posztjában.

kép forrása: Radócz Zoltán Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek