Figyelem! Szolnokon a nyári szünet alatt is étkezhetnek ingyen a gyermekek

Megosztás

Július negyedikétől augusztus 31-ig tart ezen időszak és az ingyenes étkezésre jogosultak vehetik igénybe. Íme a részletek.

A hátrányos helyzetű (HH) gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) gyermek ingyenes étkeztetésére az önkormányzatot jogszabály kötelezi – közölte az info.szolnok.hu

A szünidei gyermekétkeztetést az önkormányzat a nyári szünetben 43 munkanapon biztosítja 2022. július 4-től 2022. augusztus 31-ig. A korábbi évekhez hasonlóan a városban 5 helyszínen történik az ebéd osztása.

A kötelezően biztosított szünidei gyermekétkeztetésre jogosult hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek szülei részére a hivatal a kitöltendő nyilatkozatokat postán kiküldte.

A Polgármesteri Hivatal Szociális Támogatások Osztálya várja a kitöltött, aláírt nyilatkozatokat.

Akik leadják a nyilatkozatot, az ételosztás megkezdése előtt levélben értesülnek arról, hogy az ételt melyik osztóhelyen, mikor vehetik át.

A nyári szünidei gyermekétkeztetésre jogosultak körét a város már korábban kibővítette, így a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő nem HH-s, nem HHH-s gyermekek részére is biztosítja az ingyenes ebédet. Az ő szüleiknek egy kérelem formanyomtatványt kell kitölteni, be kell szerezni a Humán Szolgáltató Központ családsegítője vagy az iskola támogató javaslatát és ezeket visszajuttatni a Szociális Támogatások Osztályára. 

támogatás igényléséhez szükséges kérelem nyomtatvány beszerezhető Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Támogatások Osztályán, illetve letölthető az info.szolnok.hu oldalon.

Ha valaki nem mind a 43 munkanapon kívánja igénybe venni az ingyenes étkezést, lehetősége van ezt a nyomtatványokon jelezni, továbbá a szünidőben is lehet a korábbi leadott igényeken módosítani.

A szünidei gyermekétkeztetés biztosítása iránti kérelmeket, illetve nyilatkozatokat Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Támogatások Osztályán lehet benyújtani Szolnokon a Kossuth tér 1. szám alatt lévő irodaház földszintjén ügyfélfogadási időben, illetve elektronikusan a [email protected]e-mail címen.

A támogatással kapcsolatban érdeklődni az 56/503-586 telefonszámon lehet.

Kapcsolódó cikkek