A fideszes irányítású MNB is beszólt a fideszes Parragh vállalhatatlan szakszerűtlenségei miatt

Megosztás

Nagyon formában volt a héten a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki mellesleg kétségtelenül Orbán feltétlen kiszolgálója, eleresztett jobb horga. A tanárokon és a tűzoltókon kívül a Nemzeti Bank is felhúzta magát Parragh kijelentésein, ami egytől egyig átgondolatlan, szakszerű és megalázó is.

„Az elmúlt hetekben Parragh László, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a gazdaság és a társadalom megbecsült szereplőivel kapcsolatban is számos alaptalan kritikát fogalmazott meg. A Magyar Nemzeti Bank kéri, hogy a szakmailag abszurd állításait a jövőben körültekintőbben, a tényeket jobban megismerve fogalmazza meg” – írta csütörtöki közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az MNB ezzel Parragh korábban a Népszavának adott interjújára reagált, amiben az MKIK elnöke azt is mondta, hogy a tanároknak ott a szabad nyár, a tűzoltóknak meg az adrenalinlöket.

Az MNB közleményében arról ír, „Parragh László újra azzal a hamis kritikával illette a jegybankot, hogy nem ismerte fel kellő időben az infláció veszélyeit”. A jegybank szerint azonban az az igazság, hogy ők már „a pandémiát megelőző években, 2017 és 2020 között szinte egyedüliként tudta teljesíteni inflációs célját és elérni az árstabilitást”, valamint 2021-ben is a világon az elsők között figyelmeztettek az inflációra.

„Szintén hamis állítás Parragh úr szájából a monetáris és fiskális gazdaságpolitika együttműködésének hiánya, hiszen a Magyar Nemzeti Bank a kormánnyal és a gazdaságpolitika szereplőivel közösen hajtotta végre a sikeres válságkezelést, melynek keretében a jegybank 11 ezer milliárd forintnyi forrást nyújtott a gazdaság szereplőinek” – írták.

Az MNB-nek azonban még egyet ezeken túl is sikerült Parraghba rúgnia: „szeretnénk felhívni Parragh László figyelmét, hogy a gazdasági témákban szakszerűtlen nyilatkozataiban tanúsítson nagyobb józanságot és a fenti tények ismeretében tartózkodjon a hamis, szakmailag megalapozatlan kijelentésektől”. Parragh és Matolcsy személyesen is vívtak már szópárbajt három évvel ezelőtt, úgy tűnik, az MKIK elnöke változatlanul “komoly szakmaisággal” nyilatkozik mindenfélét. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek