Nemsokára itt a 93. Ünnepi Könyvhét

Megosztás

Június 9-11. között immár 93. alkalommal nyitja meg kapuit az Ünnepi Könyvhét. Az országos rendezvénysorozat 1929-ben került megrendezésre. Ezeken a napokon országszerte változatos programok várják az irodalom kedvelőket: író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, kulturális és irodalmi műsorok – adta hírül a News56.

A szolnoki rendezvény központi helyszínei ezúttal is a Verseghy Ferenc Könyvtár és a Damjanich János Múzeum lesznek – mondta az eseményről tartott sajtótájékoztatón Czakóné Gacov Katalin, igazgató. A színes programok mellett, a könyvhét ideje alatt -ahogyan az elmúlt években, úgy idén is- ingyenes beiratkozással kedveskedünk olvasóinknak. Jó hír az újdonságok kedvelőinek, hogy közel száz új, kölcsönözhető könyv érkezett az ünnepi kínálatból és a rendezvény kezdetéig még körülbelül ugyanennyi várható.

A csütörtöki nyitónapon Tóth Krisztina: A majom szeme című regényéről lehet majd beszélgetni a szerzőve, valamint Gyermekkönyvtárba is várják a legkisebbeket, Dániel András író-olvasó találkozójára. Dániel András író, grafikus, festő, gyerekkönyv szerzőként és illusztrátorként vált ismertté, tavaly ő lett az Év Gyerekkönyv Írója.

Pénteken, június 10-én a szolnoki Bajnai Zsolt, Csálé képek című könyvének bemutatójával kezdődnek a programok, majd pedig 17 órától Rózsa György műsorvezető, szerkesztő kalauzol el bennünket a televíziózás titokzatos világába.  

Szombaton, a Kossuth téren számos gyermekprogramnak örülhetnek a lurkók: a kézműveskedés, kincskeresés, horgászat és csillámtetoválás mellett bábelőadás és társasjátékok töltik meg a teret.

Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója ugyancsak különleges programokat ígért június második hetére. Fókuszban a gepidák címmel folytatódik a nagy sikerű előadás-sorozat a Szolnoki Galériában, továbbá június 10-én, a szecesszió világnapján városismereti séta és kurátori vezetés várja a művészeti stílus kedvelőit.

Kapcsolódó cikkek