A közönség új kedvence: az olasz szurkolók rajongani kezdtek a magyar versenyzőért

Megosztás

Már a helyi közönség is megkedvelte Gáspár Benettet, aki eddig kiválóan teljesít az idei szezonban. A fiatal tehetség legutóbb Nápolyban aratott győzelmet.

Egy szenzációs második hely után április végén a Grifone Trophy nevű versenyen indult el Gáspár Benett, ahol a dobogó legfelső fokára állhatott fel a Gr.3 Mini kategóriában. A 12 esztendős pilóta emellett a 60 Miniben is elindult, igaz ott kevésbé volt szerencsés.

„Mindkét kategóriában megnyerte az időmérőjét, de sajnos a 60 Miniben megállt a motorja az elődöntőben, így a fináléban az utolsó helyről kellett indulnia, ahol a rajtnál egy karambol volt előtte, de a mezőny után indult. Hat másodperces hátrányba került, viszont minden szektorban a leggyorsabb volt, és egészen a nyolcadik helyig jött fel. A Gr.3 az a kategória, mely a WSK-ban is szerepel, itt megnyerte, amit lehetett. Nagyon látványos versenyeket futott, oda-vissza előzték egymást az egyik ellenfelével, folyamatosan trükközni kellett. A versenyek célfotósok voltak, és végig harcoltak” – mesélte az ifjú versenyző édesapja, Gáspár István.

Benett teljesítményét a közönség is díjazta, a helyi rajongók ugyanis hamar a szívükbe zárták a magyar pilótát.

„Érdekes volt, hogy egyedüli magyarként indult, de nagyon sok olasz szurkolni kezdett neki, igazi közönségkedvenc lett, a versenyek pedig nagyon jó hangulatúak voltak. Látták, hogy hátrányban van, ezért szimpatikussá vált a nézőknek” – folytatta a büszke édesapa.

Az IPK Official Racing Team versenyzőjének a fokozatos fejlődés a célja a folytatásban.

Idén még a miniben indul, de jövőre már a juniorban fog versenyezni. Van még hová fejlődnie, de dobogóra állni Olaszországban nem egy rossz irány. Minél több pályán gyakoroljuk a versenyzést, esőben már kiváló volt a tempója, de mint kiderült, szárazon is jól ment a dolog. Legutóbb is folyamatos lila szektorokat ment, a Gr.3-ban pedig rendkívül látványos volt a verseny, öröm volt nézni szülőként, és nézőként is” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek