Orbán leszavazására buzdít a Hulkot játszó színész, Hillary Clinton is mozgósít a választás előtt

Megosztás

A színész szerint nagy lehetőség előtt állnak a magyarok, akik a békét és a szabadságot választhatják vasárnap.

Mark Ruffalo Golden Globe-díjas amerikai színész a Twitteren közzétett üzenetében hívta fel a figyelmet arra, hogy április 3-án, vasárnap országgyűlési választásokat tartanak Magyarországon – számolt be róla a HVG.

A posztban, amelyet az itteni barátainak címzett Ruffalo, azt írja, vasárnap hihetetlen lehetőség előtt állnak a magyarok. „A szabadságot, a reményt, a befogadást és a békét választhatjátok. A választás joga áldás. És hatalom. Kérlek, éljetek a hatalmatokkal, és segítsetek mindenkinek, hogy ők is élhessenek a sajátjukkal” – írta a többek között a Hulkot megformáló színész.

A színész több esetben nyilatkozott úgy korábban, hogy abból egyértelműen lejött: nem szimpatizál Orbán Viktor kormányával. Mostani posztjában ennek újra jelet adta, ugyanis a #VoteOrbanOut, azaz Orbán kiszavazására utaló hashtaget használta.

Mindeközben Hillary Clinton, a volt amerikai külügyminiszter ugyancsak posztolt: szerinte vasárnap esélyt kapunk a demokrácia ismételt megerősítésére.

„Putyin ukrajnai inváziója csak aláhúzza, hogy mennyire szükséges szembe szállni a tekintélyelvűséggel és megvédeni a szabad és demokratikus társadalmakat. A magyarországi választások április 3-án egy esélyt adnak a demokrácia ismételt megerősítésére. Magyarországi, amerikai, vagy bárhol máshol élő magyarok, menjetek szavazni” – írta Clinton.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek