Szétdúrják a kupacokat, avagy így folyik a “civil” lomtalanítás Szolnokon

Megosztás

Nem túlzás azt mondani, hogy több tonna szeméttől, felesleges lomtól szabadítja meg Szolnokot a hét végén az NHSZ, hiszen lomtalanítást tartanak a városban. De talán az sem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a guberálók is több tonna kidobott holmit gyűjtenek össze, aminek a sorsa viszont már elég bizonytalan.

– Én már nem bírtam cérnával, megmondom őszintén, betelefonáltam a rendőrségre, hogy csináljanak már valamit – ezzel keresett meg minket egy szolnoki olvasónk.

– Persze tudom, hogy kevesen vannak, meg hát mit is tudnának csinálni azokkal szemben, akik hol itt bukkanak fel, hol ott. Csapatok járják Szolnokot és szinte minden halomba hordott kupacot szétdobálnak, hogy számukra értékelhető holmit találjanak – tette hozzá.

– Visznek mindent, amit otthon persze szerintem még átnéznek. Úgy vélem, a még használható dolgokat elteszik, vagy pénzzé teszik, ami meg megmarad, kimarad, kikerül az árokpartra, erdőszélre, a nyomortelepek mellé, tovább növelve az illegális szemetet – jegyezte meg olvasónk.

Hozzátette még érdekességképpen azt is, amikor egykoron lomtalanítás volt mondjuk Németországban, teherautókkal hordták át hazánkba a még használható bútorokat, amiket aztán még el lehetett adni. Mármost a szolnoki lomokat már tényleg csak a rozzant furgonokkal, utánfutóval felszerelt rozsdás autókkal cirkáló guberálók hasznosítják, a többi valóban csak szemétre való lom.

Nyitókép: Így néz ki a Tófenék utcai lomhalom, szétdúrva, szemetet hagyva a környéken

Kapcsolódó cikkek