Diplomatikus válasz a Volántól: folynak az egyeztetések a várossal

Megosztás

Vajon lesz-e drasztikus buszjáratritkítás, ez foglalkoztja most a helyi tömegközlekedést igénybe vevőket Szolnokon. A szolnoki buszközlekedés nem véletlenül hagy maga után kívánnivalókat, ahogy minden más is Szolnokon, elég csak a szemetes közterületekre gondolni. A Volánbusz válasza szerint nem lesz drasztikus beavatkozás a tömegközlekedésbe.

A napokban azt az információt kapta szerkesztőségünk, hogy jelentős járatritkítást hajt végre november egytől a helyi tömegközlekedésben a Volánbusz. Információink szerint erről állítólag tárgyalások is folytak a szolgáltató és a városháza között.

Megkérdeztük a Volánbuszt és a városházát, hogy mi igaz ebből. Azt is megkérdeztük, hol tart a kettejük között folyó peres eljárás, hiszen a város 1,8 milliárd forinttal tartozik a szolgáltatónak.

A Volánbusz ezt válaszolta:

“Szolnok megyei jogú város közgyűlése várhatóan szeptember 28-án fog döntést hozni egy menetrendi kiigazításról, amelyet a szakemberek a lakossági észrevételek alapján, az önkormányzattal lefolytatott többkörös egyeztetést követően véglegesítettek. Semmilyen drasztikus beavatkozásról nincs szó, a módosítás hozzávetőleg az összes teljesítmény 4-5%-át érinti. A fennálló tartozások megfizetése érdekében a Volánbusz valóban polgári peres eljárást indított, de a mihamarabbi megegyezés érdekében az önkormányzat és a busztársaság között az ügyben folyamatosak az egyeztetések.”

A városháza egyelőre nem válaszolt kérdéseinkre, amelyek így szóltak:

– igaz-e, hogy hamarosan járatritkítások várhatók a városban,

– mit tesz a város annak érdekében, hogy az 1,8 milliárdos tartozását kiegyenlítse,

– hol tart a Volánbusz feljelentésének ügye,

– mit tesz a város annak érdekében, hogy csökkentse csúcsforgalomban a városban kialakult dugókat,

– példát mutat-e és szokott-e munkába járni kerékpárral Szalay Ferenc polgármester és mikor ment be utoljára ilyen közlekedési eszközzel, ha ennyire lelkesedik ezért a lehetőségért?

Kapcsolódó cikkek