Provokátornak nevezte az ellenzéki szavazatszámlálókat Karcag fideszes polgármestere

Megosztás

A Karcag TV YouTube-csatornájára került fel egy tájékoztató, amelyben erről beszél Szepesi Tibor polgármester.

Mint a Telex írja, Szepesi arra reagált, hogy a napokban egy, a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételen az hangzik el Lukács László György, a Jobbik alelnöke szájából: „abba a körbe, amelyik számol, vagy mondjuk Karcagon, ahol az egyes választókör számolja az összes ilyet, oda olyan embert kell beküldeni, aki végig fogja balhézni akár az egészet”.

Lukács a Telex megkeresésére elmondta: januárban 35-40 fő számára tartottak egy zártkörű, aktivistákat felkészítő találkozót. Állítása szerint a balhézós mondattal arra utalt, hogy olyan személyekre van szükség, akik fel meri emelni a hangjukat, ha csalást tapasztalnak. Még ez előtt a mondat előtt pedig egy szokásos helyzetet ismertetett, amelyben információik szerint rendszeresen visszaélések történnek, márpedig elmondása szerint úgy hallották, hogy a karcagi 1-es körzetben előfordult már ilyen, ezért ide mindenképpen olyan delegáltat akartak, aki karakán módon beleáll egy ilyen szituációba, felemeli a hangját, ha ilyesmit tapasztal. Elismerte, hogy „szerencsétlen volt a szóhasználat”, de csak ennyit akart mondani a balhézással, a kormánypárti sajtóban viszont kiforgatják a szavait és megvágott felvételt közölnek – mondta.

Szepesi Tibor ezek után így nyilatkozott a számlálásban civilként résztvevő szavazóköri delegáltakról: „A karcagi szavazókörökben megállapított eredményeket eddig mindenki elfogadta. (…) A közreműködő személyek tevékenysége ellen sem emelt kifogást senki. (…) Reméltem, reméltük, hogy így lesz ezután is. A mostani választásokra azonban az ellenzéki összefogás a megválasztott karcagi választási bizottsági tagok mellé máshonnan érkező, nem karcagi delegáltakat küldött. Főleg a fővárosból, Budapestről és annak környékéről érkező személyekkel váltották fel az eddig helyben kiválasztott aktivistáikat. Ahogyan a napokban megjelent felvételen is hallatszik, ennek célja is előre meghatározott. Olyanokat küldenek, akik ha kell, végigbalhézzák a szavazást.”

A polgármester videós tájékoztatását azzal zárta, hogy megkérte a karcagiakat: „higgadtan, nem foglalkozva a városunkban érkező provokátorokkal, szavazatukkal támogassák Karcag város további fejlődését”.

Forrás és további részletek a Telex.hu riportjában.

Kapcsolódó cikkek