Sziráki szerint kormányváltó hangulat van a körzetben, Márki-Zay úgy véli, a Fidesz fél

Megosztás

Hétfőn Szolnokon kampányolt Márki-Zay Péter és Sziráki Pál. A körzet már négy éve is nyerhető lett volna, ha megvalósult volna az ellenzéki összefogás. Ezúttal az egység megvan, ez utat nyithat a kormány- és rendszerváltáshoz.

Sziráki Pál kijelentette, van remény a győzelmére, hiszen ha már négy éve összefogtak volna az ellenzéki pártok, megverhették volna a fideszes jelöltet. A győzelemre most nagy esély van, mert úgy érzékeli, hogy kormányváltó hangulat van a választókörzetében – írja a Videk.ma.

Márki-Zay azt mondta, a Fidesz fél. Ezért vannak mindenhol plakátok és ezért nem állt ki Orbán egy nyílt, tisztességes vitára. Mert ha vita lett volna, kiderült volna, hogy hazudik.

Aláhúzta, hogy bár jelentős túlerővel áll szemben az ellenzék, de már bebizonyította, hogy így is képes győzni, csak mindenkinek el kell menni szavazni, és bizonytalanokat meg kell győzni.

Az ellenzéknek van programja, miszerint többek között a minimálbért ismét adómentessé teszik, ez 30 ezer forint többletet jelent havonta. A nyugdíjat svájci indexálás szerint fogják emelni.

Orbán 12 éve folyamatosan háborúzik, elárulta a magyarokat, a NATO-t és az Európai Uniót.
Az április 3-án az a tét, hogy kapunk-e az Uniótól pénzt, mert ezt csak egy tisztességes magyar kormánynak adják oda.
Ha tisztességes kormánya lesz az országnak, amely belép az Európai Ügyészségbe, amely fellép a korrupció ellen, ha lesz elszámoltatás, akkor megkapjuk a pénzt.

Még egyszer arra kért mindenkit, hogy ne a tájékozatlan, félrevezetett, hazugságokkal etetett emberek döntsék el a választást, hanem azok, akik egy tisztességes országban akarnak élni.

Kapcsolódó cikkek