Bizony érdekel: Márki-Zay nyílt levélben kérdezi Orbánt, milyen megszorításokra készülnek a választások után

Megosztás

A pénzügyminiszter ugyanis elismerte, olyan szinten elszállt a költségvetési hiány, hogy a választások után kiigazításra lehet szükség. Ez gyakorlatilag felér egy beismerő vallomással, Márki-Zay viszont a részleteket is tudni szeretné, mivel sarcolja majd a népet Orbán, miután a győzelem már zsebben lesz.

Válaszoljon Orbán Viktor: milyen megszorításokra készülnek a kormányban a választások utánra? – tette fel a kérdést Orbán Viktornak Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnökjelölt a hétfő este megjelent nyílt levelében.

Márki-Zay szerint több jele is van annak, ha a Fidesz marad kormányon, akkor megszorításokra készülnek. A magyar gazdaság szerinte katasztrofális állapotba jutott: elszabadult az infláció, az euró 400 forint közelében, hétről hétre elképesztő ütemben emelkednek a boltokban az árak – sorolja a levélben. Azt is hozzátette, az Orbán-kormány képtelen úrrá lenni a helyzeten, ezért hatósági árakat vezetett be, „miközben több mint ezer milliárd forintot osztogatott szét, hogy megnyerje a választásokat”.

Legújabban pedig Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt arról, hogy a választások után szükség lehet a költségvetés kiigazítására, hiszen akkora a hiány – írja.

Az ellenzéki kormányfőjelölt szerint „egy héttel a választások előtt a magyar választóknak joguk van tudni az igazságot”. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek