Véglegesen kiderült, miért halt meg Diego Maradona

Megosztás

Közel másfél éven át nyomoztak, miért hunyt el 2020 novemberében az argentin legenda.

Lezárult a nyomozás Diego Maradona argentin futballsztár halála ügyében – írja az MTI. A világbajnok focista 2020. november 25-én hunyt el, 60 évesen. Az ok akut szívelégtelenség volt, amely tüdőödémához vezetett. Nem sokkal később ügyészi nyomozás indult, hogy környezete, így elsősorban orvosai esetleges hanyagsága mennyiben járult hozzá a halálához.

Az ügyészség várhatóan a következő hetekben indít büntetőeljárást hét ember – köztük Leopoldo Luque orvos – ellen, akiket emberöléssel vádolnak. Ha bebizonyosodik a vétkességük, akkor akár 25 év börtönbüntetést is kiróhatnak rájuk. Az érintettek ártatlannak vallják magukat.

Az 1986-ban világbajnok Maradona pályafutása során az Argentinos Juniorsban, a Boca Juniorsban és a Newells Old Boysban, Spanyolországban a Barcelona és a Sevilla, Olaszországban pedig a Napoli csapatában játszott. Összesen 589 hivatalos mérkőzésén 310 gólt szerzett, a válogatottban 91 alkalommal szerepelt, és 34-szer volt eredményes. Népszerűségén az sem csorbított, hogy kiderült kokainfüggősége, és hírek keringtek a maffiával fenntartott kapcsolatáról.

Kapcsolódó cikkek