A Fidesz elindította két szocialista politikus lejáratását, erre a nyomozás igazi nagykutyákat talál, öngól

Megosztás

Olyan cégek is érintettek az egyre inkább kirajzolódó korrupciós, bűnszervezet-botrányban, mint a 4iG, Mészáros érintettségei, az Antenna Hungária.

A fenti részlet egy 2021. március 24-én lehallgatott telefonbeszélgetés jegyzőkönyvéből származik. I. a 4IG Nyrt. szolgáltatás-managere, beszélgetőtársa B. a SYS IT Services Kft. munkatársa. A két cég közösen üzemeltette a BKV informatikai rendszerét. és I. érzékelte, hogy baj van, az adóhatóság nyomozni kezdett.

A kormányzati sajtóban az elmúlt hetekben sorra jelentek meg szivárogtatások egy kihallgatási jegyzőkönyvből. Ebben a nyomozóknak Fuzik Zsolt, az ügy főgyanúsítottja arról beszélt, hogy 2017 és 2019 között korrupciós pénzeket adott át szocialista politikusoknak. Állítása szerint a zuglói polgármesternek, Horváth Csabának körülbelül 10-12 millió forintot, Tóth Csabának 250 milliót és Molnár Zsolt országgyűlési képviselőknek 40 milliót, Baja Ferencnek pedig 30 millió forintot fizetett. Molnár Zsolt és Baja Ferenc elismerték, hogy találkoztak Fuzikkal, de tagadják, hogy pénzt vettek át. Horváth Csaba is visszautasította a vádat, Tóth Csaba nem reagált az ügyre. Az MSZP pártigazgatója, Molnár azt mondja, hogy az ügy a kampányra lett időzítve, szerint az ügyészség ilyenkor komoly szereplőjévé szokott válni a politikai életnek, de az ilyenkor elővett ügyek „a választásokat követően nagyrészt kifújnak”.

A csúszópénzek, amik Fuzik vallomásában szerepelhetnek a zuglói parkolási tenderhez és a BKV informatikai rendszerének üzemeltetéséhez kapcsolódnak. Mindkét üzlet az általa irányított cégcsoporthoz tartozott.

ÁM FUZIK ZSOLT ÉS TÁRSAI ÜGYE TÚLMUTAT A PARKOLÁSI ÉS A BKV-S ÜGYEKEN, A SZOCIALISTA POLITIKUSOKON ÉS A TÍZMILLIÓS KENŐPÉNZEKEN.

Az ügyészség azzal vádolja Fuzikot, hogy bűnszervezetet irányított, és szerteágazó csalássorozatot hajtott végre. Sok szereplőből álló birodalma éveken át milliárdokat termelt, aranyéletet biztosított, de végül a mohóságnak, a stressznek és egy kivételesen precíz győri nyomozócsapatnak köszönhetően 2021 nyarán egyik pillanatról a másikra összeomlott.

A letartóztatások után egy bizonyos BKV-s projektet átvett Pintér Sándor köre Fuzikéktól. A szolgáltatás ára a korábbi maradt.

DE A LEHALLGATOTT TAGOK AZ ÁFACSALÁSON ÉS TÚLÁRAZÁSON TÚL IS BŐSÉGESEN UTALNAK EGYÉB BŰNCSELEKMÉNYEKRE, TÖBBEK KÖZÖTT DROGGAL VALÓ VISSZAÉLÉSRE, ENGEDÉLY NÉLKÜLI VADÁSZATRA, OLTÁSSAL KAPCSOLATOS MACHINÁCIÓKRA, KORRUPCIÓRA, ÁLLAMI ÉS ÖNKORMÁNYZATI PÁLYÁZATOK MANIPULÁLÁSÁRA.

További, sokatmondó részletek a 444.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek