A kormány 4,6 milliárdot von el a kórházaktól, a TEK pedig 7 milliárdot kap – látható a fontossági sorrend

Megosztás

Kevesebb pénz jut a Magyar Falu Programra is, de a legjobban a kórházakat rövidítik meg Orbánék legújabb rendeletükben. A TEK azonban tovább dőzsölhet a plusz pénzekben.

Mintegy 9 milliárd 848 millió forint átcsoportosításáról döntött a kormány – derült ki a Magyar Közlönyben megjelent határozatból. Ezek alapján a legnagyobb összeggel az Országos Kórházi Főigazgatóság költségvetését rövidítették meg, onnan 4 milliárd 670 millió forintot vontak el. Emellett kevesebb pénz jut a Magyar Falu Programra (1 milliárd 307 millió forinttal), míg a kötött segélyhitelezésre 1,6 milliárd forinttal jut kevesebb.

Fontos változás, hogy a Gazdaság-újraindítási Alapból 7 milliárd 456 millió forintot vett ki a kormány. Ezt az összeget a Terrorelhárítási Központ kapta meg – szúrta ki a Napi.hu.

Mindeközben kiderült, kormánydöntés született a kórházi várólisták csökkentéséről. A kabinet 13,6 milliárd forintot fordít erre a célra, a hírt az emberi erőforrások minisztere jelentette be.

A Magyar Közlöny szerint a Központi Maradványelszámolási Alap 2 milliárd 622 millió forinttal gazdálkodhat kevesebb összegből. Ebből a pénzből 1 milliárd 158 millió forintot kapott a sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatása. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek