Hamis PCR-teszteket állítottak ki a Lázár János vezette teniszszövetségnek, a Semmelweis egyetem is érintett

Megosztás

Méghozzá nem is kicsit. Az intézmény azonnal belső vizsgálatot rendelt el, miután bizonyos tesztek mintáit ellenőrzés nélkül minősítették hivatalosan negatívnak.

A Semmelweis Egyetem rektora azonnali hatósági eljárást kezdeményezett és belső vizsgálatot indított, miután egy intézményi rutinellenőrzés alkalmával kiderült, hogy az egyetem nevében, több esetben úgy állítottak ki negatív PCR-leletet a Magyar Tenisz Szövetség tagjai számára, hogy az adott mintákat az intézmény laborja nem vizsgálta – írja a Semmelweis Egyetem.

Azt is közölték, hogy „a belső eljárás lezárását követően az egyetem, a leleteken is szereplő – időközben szakvizsgát tett – orvos munkavégzését felfüggesztette, valamint a Magyar Tenisz Szövetség keretorvosi tevékenységére vonatkozó, ún. “további jogviszony létesítése és fenntartása tárgyában” kiadott engedélyét 2022. február 1-jén visszavonta, így az orvos a továbbiakban nem láthatja el ezeket a feladatait sem”.

A magyar tenisz válogatott keretorvosa 2015-ben végzett a Semmelweis Egyetemen, utána az Ortopédiai Klinikán kezdett dolgozni.

Közleményt jelentetett meg csütörtökön a Lázár János vezette Magyar Teniszszövetség, amelyben azt írták: az elmúlt 48 órában tudomásukra jutott, hogy alapos a gyanú, miszerint egy akkreditált budapesti laboratóriumban visszaélések történhettek a Covid–19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a Szövetség egyes tagjai is érintettek lehetnek”. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek