Feljelentette a magyar katolikus püspöki kar Perintfalvi Ritát, aki könyvet írt az egyházon belüli szexuális visszaélésekről

Megosztás

Feljelentette a grazi megyéspüspöknél Perintfalvi Rita katolikus teológust a magyar katolikus püspöki kar – írta meg Facebook-oldalán az író-teológus. Elmondása szerint két Facebookbejegyzése miatt kérték a büntetését, amelyekben elítélte az egyházak „kollaboráns magatartását az áprilisi parlamenti választások kapcsán”.

A magyar katolikus püspöki kar által kifogásolt posztokat itt és itt érhetik el.

Perintfalvi Rita elmondása szerint őt egyáltalán nem keresték meg az ügyben mielőtt bepanaszolták a grazi megyéspüspöknél (azért nála, mert a Grazi Egyetem Katolikus Fakultásának tanára). Mint írta:

Megvádoltak úgy egy külföldi püspöknél, aki még magyarul sem tud és akinek semmi köze a magyar politikához, hogy engem, mint vádlottat meg sem hallgattak. Holott ezt még az egyházjogi törvénykönyv is megköveteli ilyen esetekben.

A teológus azóta beszélt a grazi püspökkel. Ugyan ennek részleteiről nem számolt be, de szerinte a találkozó az ő megbecsültségét erősítette, az érintettek pedig hamarosan megkapják a hivatalos választ.

Perintfalvi Rita akkor vált igazán ismertté szélesebb körben, amikor 2021-ben kiadta könyvét a papok által elkövetett szexuális visszaélésekről.

Kiemelt kép: Printfalvi Rita oldala

Kapcsolódó cikkek