Karácsonyi ajándék a szolnokiaknak: a városvezetés számos parkolóhelyet vesz el úgy, hogy megszünteti

Megosztás

Pedig a jelek szerint lenne más megoldás is a garázssorhoz utat vezetni, ezért nem igazán érthető, miért kell ezt köztéri parkolóhelyek megszüntetésével megoldani. Sokaknak nincs pénze garázsra.

A részleteket Galló György osztotta meg a Facebookon:

“PARKOLÓHELYEK ELVÉTELE A FIDESZES VÁROSVEZETÉS KARÁCSONYI AJÁNDÉKA A KARCZAG LÁSZLÓ UTCÁN ÉLŐKNEK❓❓❓

Rendkívül aggasztó fejlemények körvonalazódnak a Karczag László utca végén épülő garázssor közúti bejáratával kapcsolatban. A kivitelezési munkálatok alapján egyértelműen látszik, hogy a garázssor bejárata parkolóhelyeket szüntet meg (legalább 7-8 darabot). A Széchenyi városrésben igen alacsony a parkolóhelyek száma, ezért ezek megszüntetése rendkívül felelőtlen lépés. Azt sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy több millió forintért garázst vásároljanak, az itt épülő garázssoron, így nekik a közterületi parkolóban való parkolás mard opciónak, amit most minden jel szerint elvesznek tőlük. Ez a koncepció még az előző városvezetés döntése alapján kerül kivitelezésre, de engem mint a körzet képviselőjét, illetve a Karczag László utcában élőket sem tájékoztatta a város vezetése arról, hogy a garázssor bejárata parkolóhelyeket vesz el. Ez elfogadhatatlan!

Ma voltam az Alpolgármester Úrnál erről a kérdésről egyeztetni, de erről ő sem tudott semmit mondani (mivel őt sem tájékoztatták erről). Az önkormányzat illetékes osztályának a vezetője szabadságon van így pontos tájékoztatást senkitől nem kaptam eddig. A kivitelezéssel kapcsolatban a következő kérdéseket tettem fel írásban az önkormányzat illetékes osztályának:

👉 1.Kérek megerősítést, vagy cáfolatot azzal kapcsolatban, hogy a garázssor közúti bejárata jelenleg működő parkolóhelyek megszüntetését eredményezi-e?👉 2. Amennyiben valóban megszűnnek a bejárat miatt parkoló helyek akkor pontosan hány darab parkolóhely szűnik meg?👉 3. Amennyiben valóban megszűnnek a bejárat miatt parkoló helyek akkor új (bárki által igénybe vehető) parkolóhelyek létesítésre kerülnek-e helyettük. (amennyiben nem akkor az előző városvezetés ezen fejlesztése igen átgondolatlan volt)👉 4. Melyik cég(ek) a kivitelezője a garázsoknak?👉 5. Mely cég(ek) a kivitelezője a kialakításra kerülő közúti bekötésnek?👉 6. Miért itt kerül kialakításra a közúti bekötés, hiszen más oldalról is megközelíthető lenne, ami nem érint parkolóhelyeket.

A garázssorokhoz vezető út ilyen formájú kialakítását, ami parkolóhelyek megszüntetésével jár, csak úgy tudom elfogadni ha helyettük legalább ugyanannyi új parkolóhely kerül létesítésre.

Lehet, hogy egy kép erről: autó és út

Kapcsolódó cikkek