Szolnokon is vásárolnak az allergiás rohamok kezelésére szolgáló injekcióból

Megosztás

A gyulai önkormányzat indította el a kezdeményezést, amelyhez most a megyeszékhely is csatlakozott.

Szolnok is csatlakozik azokhoz az önkormányzatokhoz, amelyek beszereznek az allergiás rohamok kezelésére szolgáló injekcióból – írta meg a news56.hu. A város valamennyi gyermekintézményébe, vagyis óvodájába, általános- és középiskolájába vásárol az önkormányzat EpiPen toll injekciókat, melyek allergiás rohamok kezelésére szolgálnak. Egyelőre szakemberekkel egyeztetnek arról, hogy szükséges-e a bölcsődékbe is a vakcinát biztosítani.

A közelmúltban egy hétéves kisgyermek halálát okozta a mogyoróallergia. Ennek hallatán a gyulai önkormányzat hívott életre egy kezdeményezést, melyhez Szolnok is csatlakozott annak érdekében, hogy hasonló tragédia ne történhessen a város egyetlen gyermekintézményében sem.

Mint a news56.hu megtudta, már folyamatban van a vakcinák beszerzése. A döntés előtt egyébként ezt kérte a polgármestertől László Norbert önkormányzati képviselő és Tóth Áron, aki az ellenzéki előválasztáson is indult:

A toll injekció szakszerű használatára szakemberek fogják kiképezni az intézmények dolgozóit. Az ezzel járó költségeket teljes egészében az önkormányzat állja – írja az idézett lap.

via news56.hu

Kapcsolódó cikkek