Átadták a felújított tiszaligeti játszóteret

Megosztás

Ez volt mind közül a legösszetettebb beruházás a szolnoki játszóterek közül, de szombat délelőtt ezt is átadták.

A CLLD program keretében nettó 210 millió forintból újult meg több szolnoki játszótér, a kivitelezési munkálatok 2021. év január hónapban kezdődtek. Először a Mátyás király úti játszótér épült újjá, majd ezt követte a Gerle úti és a Moha úti játszótér átadása. A legösszetettebb feladat a szombat délelőtt átadott tiszaligeti játszótér komplex felújítása volt – számolt be róla az info.szolnok.hu.

A játszóteret új kerítés veszi körbe, több mint 1000 m2 – en alakítottak ki gyepszőnyeget modern öntözőrendszerrel. A térvilágítást fényszórókkal oldották meg. Új gyalogátkelőhely is létesült a biztonságosabb közlekedés érdekében, és itt helyezték ki a város második nyilvános köztéri automata illemhelyét.

Ahogy azt Szalay Ferenc polgármester elmondta, a város egyik legszebb játszóterén kilenctornyos játszóvár, hinták, rugós játékok, homokozó, „Zölderdő” kisház, fészekhinta, függeszkedő forgó, trambulin várja a gyermekeket és a családokat. Természetesen az elmaradhatatlan „kiegészítők is kikerültek: padok, hulladékgyűjtő, két piknik egység és tíz kerékpár elhelyezésére alkalmas tároló.

Az önkormányzat játszótér felújítási programjának részeként a közelmúltban újult meg aTisza-parti, a Móra parkban lévő, a Mátyás király úti, a Gerle úti és Moha úti játszótér, míg az Ormos Imre parkban egy teljesen új épült.

via és fotó: szolnok.hu

Kapcsolódó cikkek