Jászárokszálláson minden héten tesztre kötelezik az oltatlan önkormányzati dolgozókat

Megosztás

A felmérések szerint az ottani munkavállalók közel ötöde nem vette fel egyik oltást sem, ezért minden hétfőn tesztre kötelezik az oltatlanokat. Már ma is.

Erről maga a polgármester tájékoztatott a település honlapján.

“Az intézményvezetőkkel felmértük az Önkormányzatnál dolgozó 137 ember koronavírus elleni oltottsági státuszát. 113 dolgozó kapott két oltást, amelyről igazolása is van és 24 dolgozó nem vette fel az oltást, ez 17,5%.

Az országos átlagnál jobb ez az eredmény, azonban, ha belegondolunk, hogy dolgozóink nagyon sok emberrel találkoznak és emiatt fontos, hogy ne adják tovább a fertőzést, ezért nem lehetünk elégedettek ezzel az eredménnyel. A helyzet javítása csak az oltás felvételével lehetséges. A kötelező oltás elrendelése helyett 2021. november 8-tól minden hétfőn gyorstesztet kell csináltatnia a beoltatlan munkatársainknak. Csak az állhat munkába, akinek a gyorstesztje negatív eredményt mutat.

Bízom benne, hogy ez a 17,5% rövidesen csökkenni fog.

Jászárokszállás, 2021. november 04.

                                                                                                Gergely Zoltán

                                                                                                polgármester”

Megjegyzés: A kormányzati média megállás nélkül azt diktálja belénk, hogy az oltottak is ugyanúgy fertőződhetne és fertőzhetnek másokat. Így viszont nem igazán érthető, miért csak az oltatlanokat tesztelik, hiszen az oltottak ugyanúgy továbbadhatják a vírust, ha elkapták. Így az érvelés kicsit sántít.

Kapcsolódó cikkek