Elnök és vezérigazgatóváltás történt a Béres Gyógyszergyárnál

Megosztás

2024 szeptemberében új vezérigazgató érkezett Magyarország piacvezető családi tulajdonú gyógyszeripari vállalatának élére: a Béres Gyógyszergyár vezérigazgatói posztján a nyugdíjba vonuló Major Ferencet Sipos Balázs váltja. Mindeközben az elnöki poszton is váltás történik: Dr. Béres József, aki közel 25 évig volt a vállalat elnöke, átadja pozícióját fiának, Béres Marcellnek.

Az új vezérigazgató kinevezésével a vállalat célja az operatív irányítás folytonosságának biztosítása mellett, hogy tovább erősítse piaci pozícióit, és folyamatos innovációkkal újabb sikereket érjen el az egészségmegőrzés területén itthon és a külpiacokon egyaránt.

Major Ferenc 1995-ben kereskedelmi és marketing igazgatóként kezdte pályafutását a Béresnél, 2000 óta vezérigazgatóként felelt a vállalat operatív irányításáért.

A Béres új vezérigazgatója, Sipos Balázs gyógyszeripari vezetői és felsővezetői pályafutása során hazai és nemzetközi vállalatok márkáit, üzleteit építette fel sikeresen és fenntartható módon, és az elmúlt évtizedekben széleskörű szakmai és vezetői tapasztalatot szerzett marketing, kereskedelmi és üzletfejlesztési területeken. Sipos francia és német gyógyszeripari vállalatok vezetőjeként komoly, több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik.

A sikeres váltás érdekében, Major Ferenc az Igazgatóság tagjaként, vezérigazgatói tanácsadóként átmenetileg segíti az új vezérigazgató munkáját.

Szeptemberben tehát új fejezet kezdődik a Béres életében, hiszen az elnök is leköszön: dr. Béres József helyét fia, Béres Marcell veszi át.

“Kevés olyan vállalat van, ahol a márkanév egyben a család neve is: ez számomra nemcsak extra felelősséget, de extra motivációt is ad” – olvashatók a cég honlapján Béres Marcell szavai. “Együtt nőttem fel a Béressel, lépésről lépésre, kényszerérzet nélkül alakult ki bennem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, hogy szeretném egyszer átvenni, egy következő szintre emelni. Büszke vagyok arra, hogy generációról generációra adjuk át azokat az értékeket, amelyek sikeressé tettek bennünket, hogy a folytonosság, a tradíció és a megújulás, a folyamatos innováció nálunk kéz a kézben járnak.”

(kiemelt kép: beres.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek