Jelentősen bővült a Béres szolnoki üzeme

Megosztás

November 10-én, azaz ma délelőtt átadásra került a Béres Gyógyszergyár Zrt. új üzemegysége, a 8,3 milliárd forintos összértékű beruházásból magasraktár, K+F laboratórium és irodai épület is megvalósult.

A Béres Részvénytársaság még a ’90-es évek közepén vásárolta meg a Szolnok Megyei Gyógyszertári Központ jogutódját, a Pharmasol Részvénytársaságot, azóta itt zajlik a termelés. Mára odáig jutottak, hogy 146 különböző Béres-készítvény elérhető a piacon, nettó árbevételük tavaly majdnem 20 milliárd forint volt.

A beruházások összértéke elérte a 25 milliárdot, az új üzemegység az alábbiakkal rendelkezik:

  • 680 négyzetméter kutatás-fejlesztési laboratórium,
  • 6000 raklap tárolására alkalmas, automatizált, 4120 négyzetméter területű magasraktár;
  • 343 négyzetméter hulladék és veszélyes hulladék tároló épületet;
  • 1100 négyzetméteres irodai és szociális létesítményt hoztak létre.

„A családi vállalkozások nem csupán a nemzet, de a neki helyet adó város identitását is formálják. Ilyen a Béres Gyógyszergyár Zrt. és Szolnok kapcsolata is. A most átadott beruházásuk hűen tükrözi, hogy Szolnok egyik legjobban prosperáló cége az elmúlt évek nehézségei ellenére is a fejlődés, a haladás útját járja – írta közösségi oldalán Szalay Ferenc polgármester.

Varga Mihály pénzügyminiszter is beszédet tartott

Szalay megköszönte a Béres családnak, hogy folyamatosan tesznek Szolnok gazdaságért, illetve hogy a városban ilyen sok családnak biztosítják a megélhetést, a kiváló munkakörülményeket.

Varga Mihály is tiszteletét tette az üzemegység átadásán, aki Széchenyit idézte: „Sokan azt gondolják: Magyarország – volt; én azt szeretném hinni – lesz!” Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak, amiért az támogatja a bruházásikat.

A Béres az új üzemegységével 24 új munkahelyet hozott létre, így a megyeszékhelyen összesen több, mint 400 embert foglalkoztatnak.

Képek: Szalay Ferenc Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek