Gázolás, majd műszaki hiba miatt ismét kaotikus lett a szolnoki vasútvonal

Megosztás

Abonynál az InterCity elütött egy embert, majd Abony és Cegléd között nem sokkal később meghibásodott egy szerelvény. Az utasok ismét kitűnően érezhették magukat a szerelvényeken, a közlekedés kaotikussá vált, az 50-60 perces késések ismét természetessé váltak, de előfordult 150 perces késés is. Igaz, megszoktuk.

Valóban úgy néz ki Magyarország közlekedése (leginkább a vasúttársaság teljesítményét látva), hogy ide simán jöhetne egy olimpiai rendezés. Vagy mégsem?

Megint számtalan vasútvonalon voltak komoly gondok a MÁV-nál szerdán, ebből most a ceglédi és szolnoki vonalakat vesszük erősebben górcső alá. A Mávinform által kiadott információk szerint szerda reggel a Nyugati pályaudvarról 6:20-kor Nyíregyháza felé elindult Tokaj IC (IC 650) Abony állomáson elütött egy embert. A balesetben érintett Tokaj IC (IC 650) utasai a következő Cívis InterRégióval (6090) utazhattak Debrecenig.

A helyszínelés befejezéséig Abony és Szolnok között a vonatok egy vágányon közlekednek, a menetidő 15-20 perccel nőtt meg átlagosan. Ha ez nem lett volna elég, még délelőtt Cegléd és Abony között egy szerelvény meghibásodott, egy vágányon akadályozva a forgalmat. A műszaki hibás szerelvény mögött haladó Szolnokról 9:53-kor a Nyugatiba továbbindult Cívis InterRégió, a Záhonyból Fonyódra tartó Aranypart expresszvonat és a Záhonyból Zánka-Erzsébettáborba tartó Szabolcsi Tekergő expresszvonat (6007, 16707, 16907) várakozott az elvontatásig. Emiatt jelentős, többnyire 90-150 perces késéssel közlekedtek tovább.

Forgalmi változások:

– A Debrecenből 7:35-kor a Nyugati pályaudvarra elindult Cívis InterRégió (6007) a jelentős késése miatt csak Kőbánya-Kispestig közlekedett. Onnan az utasai alkalmas vonattal utazhattak tovább.

– Nyugati pályaudvarról 11:25-kor Debrecenbe induló Cívis IR (6004) csak Kőbánya-Kispesttől közlekedik. Odáig a Nyugatiból 11:35-kor induló S50-as vonattal (2744) utazhattak az utasok.

Lázár János megmondta, hogy ezzel a gépparkkal jelenleg ennyire képes miniszterként. A szolnoki vonalat használók bizonyára nagyon örülnek ennek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek