Tragikus hirtelenséggel elhunyt Mihályi Győző, sokak kedvenc hangja

Megosztás

Rendkívüli népszerűségét nemcsak megnyerő modorának, hanem egészen egyedi, nagyon kellemes hangorgánumának is köszönhette. Tragikus hirtelenséggel, hetvenéves korában érte a halál. Barátai és pályatársai megdöbbenéssel fogadták a hírt, mivel semmilyen jel nem utalt még betegségre sem.

Mihályi Győző a József Attila Színház társulatának több mint 20 éven át volt elismert művésze, hosszú évtizedeken át a Színházi Dolgozók Szakszervezete (SzíDoSz) elnökségi tagja, majd elnöke volt. A művész hétfőn az esti órákban hunyt el tragikus hirtelenséggel – olvasható a színház közleményében – adta hírül kedden az MTI a József Attila Színház tájékoztatása alapján.

Mihályi Győző 1954. augusztus 19-én született Tiszanánán. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1976-ban végzett Szinetár Miklós osztályában, majd a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatához szerződött.

A művész 1979-től a kecskeméti Katona József Színház, 1980-tól a Miskolci Nemzeti Színház, 1988-tól a Radnóti Színház, 1989-től a Nemzeti Színház tagja, 1992 és 1994 között a Nyitott Színház művészeti vezetője, 1991-től a József Attila Színház tagja volt. Ezt követően, 1998-tól ismét a Nemzeti Színház, 2000-től a Pesti Magyar Színház művészeként tevékenykedett, 2011-től a Színházi Dolgozók Szakszervezetének alelnöke, 2014-2024 között elnöke volt.

A Blikk.hu úgy tudja, váratlan egészségügyi probléma okozhatta Mihályi Győző halálát.

A barátok, kollégák döbbenten állnak a történtek előtt, akik tartották vele a kapcsolatot, úgy látták, Mihályi kicsattan az egészségtől és testileg, lelkileg is rendben volt. Jó barátja és kollégája, Trokán Péter jelen volt a színész egy héttel ezelőtti, utolsó nyilvános szereplésén: együtt léptek fel a Székesfehérvári Királyi Napokon augusztus 20-án.

– A párjával volt, láthatóan boldogságban, egyetértésben. Vidám volt, tele tervekkel. Fogalmam sincs, mi történhetett, borzalmas ez a hír… – mondta el a Blikknek a színész.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek