A közgyűlés elfogadta a színház 76 millió forintos támogatását és a szolnoki vár többletköltségeit

Megosztás

A csütörtöki közgyűlés ezúttal közmeghallgatással kezdődött, ahol számos lakókat érintő kérdés felmerült, amelyekről hírportálunk is beszámolt. Az egyeztetést követően kezdetét vette a novemberi közgyűlés, ahol egyebek mellett elfogadták azt az előterjesztést, aminek értelmében két intézmény jut plusz támogatáshoz még az idei évben: a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a napi operatív finanszírozás, biztonságos működés érdekében 40 millió forintot, míg a Szolnoki Szigligeti Színház Nonprofit Kft. mintegy 76 millió forint önkormányzati pénzt kapott.

Idén is lesz Házhoz visszük a szeretetet program, melynek megvalósítására 750 000 forint jut a képviselők döntésének köszönhetően. Ez az összeg 250 rászoruló családot segít majd ünnepek előtt.

A város helyi klímastratégiája is elfogadásra került, amiben az önkormányzat vállalta, hogy a jövő év folyamán elkészíti a Klímavédelmi Cselekvési Tervet, melyben az egyes intézkedések pontos megvalósítását és a forrásokat is részletesen felméri.

Szolnok önkormányzata a „Temető úti rendelő újjáépítése” című projekt sikeres lebonyolítása érdekében 17 millió forintos többlettámogatás kapott a megvalósításához, melynek eredményeként a város részéről önerő biztosítása már nem szükséges a projekthez.

Mintegy 100 millió forintos többlettámogatást kapott a „Szolnok VÁR! – Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt. Az alábbi indoklással: kivitelezési és kiviteli tervezési szakaszra vonatkozó szabványi előírásoknak való megfelelés miatt kiegészítő geotechnikai méréseket és számításokat kellett végezni, melyek eredménye alapján a műszaki megoldás módosítására volt szükség a gátszerkezet alapját képező jetoszlopok méretezését és a rézsű védelmét illetően.  A módosítás szükségességét a vállalkozó már 2021. decemberében jelezte, a módosított kiviteli tervdokumentációt az önkormányzat a szükséges műszaki egyeztetések után elfogadta.

A műszaki tartalom változása közel 100 millió forint többletköltséget eredményezett.

A takarékossági intézkedések eredményességének elősegítése érdekében december 22. és 2023. január 6. között igazgatási szünet lesz a polgármesteri hivatalban, azonban a közterületfelügyelet munkatársai ekkor sem pihennek majd, illetve az anyakönyvi rész is működni fog.

Továbbá arról is szó esett, hogy a Százados út 6. alatt telephelyet működtető cég felajánlott 3 millió forintot az utca rendezésére és parkolók létesítésére.

kép forrása: Györfi Mihály Facebook

Kapcsolódó cikkek