Közgyűlés: holnap ismét vitás témák lesznek napirenden

Megosztás

A november 24-én esedékes közgyűlés ezúttal közmeghallgatással kezdődik reggel 9 órakor, ahol a közgyűlés tagjait közérdekű témákról kérdezhetik az állampolgárok, sőt akár javaslatokat is megfogalmazhatnak.

Az év utolsó előtti közgyűlésének előterjesztései között szerepel a Sportcentrumnak és a Szigligeti Színháznak – még az idei évre – szánt kiegészítendő támogatása, illetve a képviselőknek, a bizottsági elnököknek és tagoknak járó új tiszteletdíjakat is megállapíthatják a csütörtöki találkozón.

Habár csupán “adminisztrációs” jelentősége van a holnapi előterjesztésnek, de minden bizonnyal okoz majd egy kis vitát a Művésztelep mellett készülő “Szolnok VÁR” elnevezésű turisztikai célú fejlesztés forrásösszetételének módosítása. A projekt indulása óta – a műszaki tartalom változására hivatkozva – eddig több mint százmillió forint többletköltséget eredményezett, habár az önkormányzati önrész nem változott.

Szó lesz a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány kezdeményezéséről is: „Házhoz megy a szeretet” néven ünnepi csomagok adományozását kívánja támogatni a testület mintegy 750.000 forinttal.

kép forrása: Facebook

Kapcsolódó cikkek