Aggódnak a plusz parkolók miatt a lakók

Megosztás

Közmeghallgatással kezdődött a szolnoki közgyűlés csütörtöki ülése. 

A közel 70 ezres városból ketten jelentek meg ezen, bár ez akár lehet érthető is. Sok foganatja ugyanis nemigen van az itt a városi vezetéstől elhangzott igéreteknek. Tavaly például egy helyi lakos arra kérdezett rá, mi lesz a volt Magyar Rádió épületével. Rajta vagyunk, hogy ne az enyészeté legyen, hangzott el, mégsem történt ez ügyben semmi.

Most Ring Borbála kért szót, és mint mondta, a környékbeli lakosokkal együtt maga is örül annak, hogy végre lehet valami a volt Domus épületéből, újra bolt nyithat ki benne (akár már tavasszal), ahogyan azt Szalay Ferenc polgármester beharangozta.

Ring Borbála tomácsolta a plusz parkolók miatt a lakók aggódását

A szószóló azonban többek nevében azon aggódott, hogy emiatt parkolókkal szabdalják fel a területet. Merthogy parkolókra a jelenleginél többre is szükség van. Azért, hogy ne ezek vegyék át a területet, öt pontban javaslatokat tett. Jó lenne, ha nem lenne rombolás, csak építés.

Szalay Ferenc megköszönte az észrevételt, de hangsúlyozta, több parkoló kell, ez ezzel jár. Vagy bolt több parkolóval vagy semmi. Felsorolta, hogy micsoda fejlesztéseket kapott ez a terület, így aztán szó sincs rombolásról. De a jelenleginél hússzal több parkolóra van szükség.

Most végre eljutottak oda, hogy vállalkozó jelentkezett egy bolt üzemeltetésére. A tárgyalások folynak.

Hangsúlyozta, mély szakmaisággal döntenek majd mindenről, ami a fejlesztést illeti. Ahhoz, hogy élelmiszerbolt költözzön be a volt Domusba, 50 parkolóra van szükség. Tárgyalnak arról is, hogy parkolóház legyen a volt Szövetségből. Ám ez túl drága lenne. 

Ugyanakkor azt is hozzátette, közel sem biztos, hogy tavasszal megnyílik a bolt. 

Mindazonáltal együttműködést kért abban, hogy a lakók megértsék, lehet, hogy negatív döntésekkel is jár majd a fejlesztés, de a pozitívumokért ezt érdemes meglépni. 

Az együttműködéssel kapcsolatban a későbbiekben Györfi Mihály szocialista alpolgármester szóvá tette, hogy ezt jó lenne, ha be is tartaná és arról ne csak beszéljen Szalay Ferenc. Mint mondta, a körzet képviselőjeként mindig is szorgalmazta a Szövetség és a Domus hasznosítását, de most meglepve tapasztalta, hogy a vállalkozóval folytatott tárgyalásokba Rusvai Károly fideszes képviselőt vonták be, nem pedig őt. Kérte, hogy a további tárgyalásokban, egyeztetésekben ő is részt vehessen, ha már az együttműködést minden szinten szavakban olyannyira erőlteti a város fideszes polgármestere.

A másik meghallgatott egy hölgy, Molnár Erzsébet volt, aki szerint a Malomszögben a Görbe utca járhatatlan. Szalay Ferenc szerint csak megfelelő, minősített törmelékkel lehet felújítani az utat, az ottani utcákat. Azt ígérte, megnézik, mit tehetnek a helyzet javítása érdekében, merthogy amúgy a kijavított utakat a mezőgazdasági járművek – amelyekkel kénytelenek itt közlekedni – elég gyorsan tönkreteszik. 

Molnár Erzsébet a malomszögiek érdekében szólalt fel

Nyitóképünkön Rusvai Károly, aki nem tudni, hogyan került a tárgyalások közepébe

Kapcsolódó cikkek