Egy sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a Mautner Zsófi gasztroblogger, szakíró ötlete és kreatív közreműködése mellett hivatalosan is útjára indult az “Édes Szívem! – desszert túra az Alföld szívében” második etapja. A szervezők hangsúlyozzák, nem egy fogyókúrás túráról van szó, a könnyen elcsábuló diétázók tehát fokozott óvatossággal olvassák a programot.
A szolnoki Aranylakat Bisztró séfjének, Nagy Attilának a desszertjei is megjelentek a sajtónyilvános eseményen, emellett pedig bejelentették, hogy összesen nyolc Jász-Nagykun-Szolnok megyei étterem csatlakozott a desszert túrához.
A túra célja, hogy hogy megmutassák a vidéki gasztronómiaára fogékony közönségnek, hogy az Alföld szívében is számos kulináris érték, fejlődés és felfedeznivaló akad. A hozzávalók a térségi jellemzőket fogják tartalmazni, pl. mezőtúri birsalma, aszalt szilva, csipkebogyó, kisújszállási vadrizs…
Nyolc nagyon finom desszertet lehet majd kóstolni nyolc különböző állomáson:
- Aranylakat Bisztrót (Szolnok): Titkos kert
- Horváth Kert Vendéglő Kisújszállás ÚJ (Kisújszállás) : Fehércsokoládégömb vadrizzsel
- Nimród Bioszálloda, Bioétterem és Biobolt (Karcag): Szilvásgombóc 2024
- Park Étterem Berekfürdő: Csipike
- Ferdinánd Bisztró (Kunmadaras): Ferdinánd sárgabaracklekvárral, pirított dióval
- Lépcső Bisztró Tisza-tó: Kecskesajttortácska ribizlivel, diógrillázzsal
- Hercegasszony Birtok (Mezőtúr): Mezőtúri birsalmás pite
- Liliomfi Étterem Szolnok: Rákóczifalvai túrós
Az édességek május elejétől elérhetőek lesznek az étlapokon, a tervezettek szerint év végéig lesznek elérhetőek.
„Szeressétek, legalább annyira, mint amennyire mi, Zsófi és a desszertek megalkotói és az éttermek vezetői szeretik ezt a programot!” – írták a szervezők.
Kép: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal