Szombaton Szolnok adott otthont a Magyarország étele 2025 élőmunkás, melegkonyhai szakácsverseny selejtezőjének, ahol a résztvevők immár hagyományos módon a magyar gasztronómia sokszínűségét mutatták be különleges ételeikkel: a középdöntőt a „Kis-kun pusztai báránypecsenye” nyerte.
Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke kiemelte, hogy a gasztronómia nemcsak kulináris élményt nyújt, hanem kulturális örökségünk része is, amelyet fontos megőrizni és továbbadni a jövő generációinak. Hozzátette, hogy a kiváló minőségű hazai alapanyagok felhasználása nemcsak a gasztronómiai élményt gazdagítja, hanem a helyi gazdaságot is erősíti, miközben elősegíti az egészséges táplálkozás népszerűsítését.
A középdöntő legjobban teljesítő csapata a Kis-kun pusztai báránypecsenye nevű fogással nyerte el az első helyet. Az étel különleges alapanyagok és technológiák ötvözésével készült: konfitált, préselt báránycsülök, langyos vargányazselé spirál, savanyított zöldségek, zöldséges bárányhússal töltött tészta, kapros juhtúrós tejföl, rozmaringos pecsenyelé, céklapárlatos céklakaviár, valamint Erős Pistás búzakalász ropogós tették egyedivé.
A verseny elődöntőjében a csapatok saját konyhájukban készítették el ételeiket, majd a helyszínen végezték el az utolsó simításokat és tálalták a fogásokat. A zsűri döntése alapján tizenhat csapat jutott tovább a döntőbe, amelyet április 26-27-én rendeznek meg a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán.
Az eseményt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub), a Szolnoki Szakképzési Centrum és a Debreceni Egyetem szervezi a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának támogatásával.
Kép: Hungarianpress
Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz!