Pályázat útján választana országgyűlési képviselőjelölteket a Tisza Párt

Megosztás

Magyar Péter október 23-án megtartott beszédében nemcsak a 68 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc hőseire emlékezett meg, hanem másfél évvel a soron következő országgyűlési választás előtti legfontosabb feladatot is kijelölte politikai közössége számára: megtalálni azt a 106 embert, aki az egyéni választókerületekben megmérkőzik a Fidesz-KDNP jelöltjével.

Olyan pályázók jelentkezéseit várják november 20-ig, akik megbízhatóak, fegyelmezettek, kiváló kommunikációs képességekkel bírnak és minden tekintetben alkalmasak a politikai szerepvállalásra. Fontos szempont, hogy a pályázónak legyen már közösségi szerepvállalása, vezetői gyakorlata, például alapítványban, egyesületben, szakmai érdekképviseletben vagy önkormányzati szervben szerzett tapasztalata.

„A hozzáértés és a vezetői tapasztalat most kincset ér. Tudjuk, hogy a jövő hazaszerető, tehetséges vezetői, szakemberei köztünk járnak. Pontosan átérezzük, milyen lehet látni, amikor szimpla pártszimpátia alapján ültetnek pozícióba hozzá nem értő funkcionáriusokat, vezetőket. Ennek együtt véget fogunk vetni! Elég volt! Változás kell! A legerősebb fegyverünk a TETT! Jelentkezzen most és kerüljön a jövő tehetséges és lehetséges vezetői közé” – buzdítanak a hivatalos honlapjukon.

Az első szűrés után konkrét feladatok elé állítják a jelentkezőket, feltérképezik, hogy mennyire ismertek, elismertek és helyt állnak-e éles helyzetekben. Több hónapos kiválasztási folyamat vár a jelentkezőkre, illetve a végső szót a párt vezető testülete mondja majd ki.

Emellett kizáró okok is vannak bőségesen: egyrészről nem jelentkezhetnek szándékos bűncselekmény elkövetéséért elítéltek, parlamenti pártok volt és/vagy jelenlegi országgyűlési képviselői, korábbi képviselőjelöltjei, valamint kormánytagok, államtitkárok húsz évre visszamenőleg. Továbbá nem lehetnek a Tisza tagjai továbbá olyanok, akik az MSZMP, vagy a rendszerváltás előtti állambiztonsági szolgálat bármelyik ügyosztályának vagy a Munkásőrségnek a tagjai voltak.

A Telex értesülései alapján választókerületenként 3-3 potenciális jelöltet választanának ki, majd megnézik, hogyan működnek a gyakorlatban, mennyire képesek a helyi választók megszólítására. „Úgy tudjuk, hogy a jelenlegi elképzelés szerint csak az utolsó pillanatban, 2026 elején akarják bejelenteni a 106 egyéni jelölt nevét, és nem feltétlen mindenkit a pályázat segítségével választanának ki. A Tisza Párt helyi közösségi szervezetei, a Tisza Szigetek, majd később a párt alapszervezetei is ajánlhatnak jelölteket a pártvezetés figyelmébe” – írják.

Kép: Mohos Márton/24.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz

Kapcsolódó cikkek