Szolnok, ahol már a szemetet is védeni kell

Megosztás

Valószínűleg az alapproblémára megtalálhatták a megoldást az egyik szolnoki városrészben, így nem tudják felnyitni a szemeteskukákat illetéktelenek és szétdobálni annak tartalmát, leginkább PET-palackot keresve. De ez lenne a jövő, hogy tele kell rakni majomketreccel a várost?

Amióta a kormány bevezette a betétdíjas PET palackok rendszerét és azok visszaváltási szisztémáját, a korábbi években is már rendkívül szemetes Szolnokból még inkább egy óriási szemétdomb lett. Bármelyik városrészre igaz volt ez, de leginkább a vasútállomás környéke, illetve a belváros más területei szenvedték meg a változást.

E. Kriszta tette közkinccsé ezt a fotót, amely azt mutatja, a Puskáson milyen megoldáshoz folyamodtak. Ketrecbe zárt kukák a Puskás Tivadar körúton. Nem férnek hozzá a hajléktalanok és más guberálók, így láthatóan nincs is szétdobálva a szemét, tiszta és rendezett az egész utca és a környék. Akár lehetne így az egész városban, de a látképen vajon ugyanannyit veszítenénk, mint amennyit nyerünk?

A kérdésre nehéz is megfelelő választ adni, az alapproblémát ugyanis ezzel a ketreccel megoldották, de vajon milyen lenne a város tele ilyen típusú majomketrecekkel? Szolnok, ahol már a szemetet is védeni kell rácsokkal.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek