Városi tanuszodáért kiált Szolnok népe

Megosztás

Rendkívüli módon elege van Szolnok népének abból, hogy a magát önbizalomtól duzzadóan Tisza fővárosának önhatalmúan kinevező megyeszékhelyen nincs úszástanulási lehetőség. Ha az ember a gyerekét meg akarja taníttatni  úszni, Újszilvásra vagy Martfűre kell átjárnia.

Évek óta épül, épülget Szolnokon a Tiszaligetben a strand. Már pár milliárdot elnyelt az építkezés, amit rég be kellett volna fejezni a létesítmény átadásával, de még mindig nincs készen. Majd valamikor, a határidő jelentős csúszásával ezzel is végeznek, ahogy a színház felújításával, meg a vársétány megvalósításával is.

De Szolnokon már megszokhattuk, hogy lassan őrölnek a NER malmai, majd ha fagy felkiáltással valamikor egyszer át lesz adva minden.

Csakhogy addig Szolnok népét a guta üti meg, hogy nem lehet úszni. A korábban rendkívül dús és sűrű vízisportolási lehetőségek alaposan beszűkültek, a város öt uszodájából jelenleg egy, a MÁV strand működik, úgy ahogy.

Az pedig édeskevés, hogy a város vezetése odáig és vissza van a szabadstranddal, mert azt akár a hajukra is kenhetik, hiszen ott nem lehet úszni tanítani a gyerkőcöket.

Pont ez fogalmazódott meg egy szolnoki lakosban, aki elégedetlenségének adott hangot a közösségi oldalon.

Mint írta, átképezte magát, mert Szolnokon úszásoktatásból nem lehet megélni. Pedig gyerek van bőven, szülői igény is akad pár száz. Nem kell aggódni oktató kollégáival, hogy elhappolják egymás elől a jelentkezőket. 

“Egy ici-pici bökkenő van csak. Hmmm, lássuk csak. NINCS TANUSZODA!! Itt nincs, a vidéki 9000 fős településeken ugyan van, de itt, hát, kérem szépen, az már nem fér bele a büdzsébe” – dühöngött.

Tegyük hozzá, jogosan.

Igény volna rá, de úgy tűnik, Szolnokon ezt nem tudja a városvezetés

Azt pedig még ő tette hozzá, hogy:

“Ha a Máv strand sem tudott üzemelni, a Kodály tanuszoda sem, (még a felújított színházat sem tudtuk kifűteni a télen), akkor majd ennek a giga-mega beruházásnak a működési költségét vajon ki fogja bevállalni? Valaki? Senki? Ja, értem. Hogy túl sok, aha, hát talán nem kellett volna tovább nyújtózkodni, mint ameddig a takaró ér. Elég lett volna a gyerekeknek egy kisebb, fedett, egész évben működtethető létesítmény is.

A szolnoki családok és gyerekek nevében vagyok felháborodva, hogy NEM TUDNAK A GYEREKEK MEGTANULNI ÚSZNI! Halljátok odafent az Olümposzon is??? ÚSZNI!!!”

Végezetül közölte:

“Kezeket fel, ki gondolja úgy, hogy Szolnokon alapvető létesítmény lenne egy TANUSZODA???”

Mi csak azt kérdezzük, vajon magára veszi a célzást a városvezetés és felteszi-e a kezét?

Kapcsolódó cikkek