Új ivóvízkutat fúrnak Jászberényben

Megosztás

Folyamatosan csökken a jászberényi kutak vízadó képessége, a probléma megoldása pedig nem várhat tovább, ezért Budai Lóránt bejelentette, hogy új ivóvízkutat fúrnak a városban.

A polgármester arról számolt be Facebook-oldalán, hogy jelenleg a jászberényi vízműtelep legégetőbb gondja, hogy folyamatosan csökken a kutak vízadó képessége a városban. A három kutat ugyan felújították, de ez nem eredményezte a kívánt vízhozamot. Emiatt szükség van új kutak fúrására is, amivel már két éve tisztában van a városvezetés, így meg is tették a szükséges előkészületeket.

Mint azt tudjuk és tapasztaltuk, az elmúlt években igen jelentős vízhiány alakult ki, többek között a száraz, forró nyaraknak köszönhetően. Emiatt a jászberényi önkormányzat a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. javaslata alapján új ivóvízkút fúrásáról döntött.

Budai Lóránt ma arról tájékoztatott, hogy a 335 méter talpmélységű kút fúrására alkalmas területet hivatalosan is átadták a kivitelezőnek, így hamarosan kezdetét veheti a beruházás.

További részleteket a későbbiekben ígért a városvezető.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek