Végre megtudhattuk, mi a szolnoki közvilágítás újkeletű problémáinak oka

Megosztás

Városunk közvilágítása évek óta láthatóan komoly probléma (sok a meghibásodás, gyenge a LED-lámpák fényereje), de az utóbbi napokban különösen sok panasz érkezik, hogy teljes sötétségbe burkolóznak egész városrészek reggel és estefelé is. Most már végre tudjuk, miért.

A magyarázatot Fejér Andor alpolgármestertől tudhattuk meg, az egyik helyi csoportban magyarázta el a gondok eredőjét, amit remélhetőleg jövő hétre már meg is oldanak.

Fejér tájékoztatása szerint ezen a héten még folynak a munkálatok az Antenna Hungária adótorony karbantartása okán, ebben az időtartamban sajnos a város közvilágításának egyik legfontosabb eleme, az alkonykapcsoló sem működik.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy felhős égbolt esetén az időkapcsoló automatikája sötétebb körülmények között “indítja be” a fényeket, mint tenné azt az alkonykapcsoló segítségével. A cég ígérete szerint a helyzet az október 14-i hétre normalizálódik a munkálatok befejeztével. Reméljük, valóban így lesz.

(Borítókép: Buzás Albert)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek