Így mobiloznak munka közben a tisztelt képviselők az Országházban

Megosztás

A diákok kezéből kitiltották a mobiltelefont az iskolákban, azaz a kvázi munkahelyükön, mert elvonná a figyelmüket. Ezek szerint a képviselő asszonyokra és urakra ez nem vonatkozik, bort iszunk és vizet prédikálunk?

Az okostelefon szinte mindenkit rabul ejt és ez alól senki, fotóink tanúsága szerint még a honatyák sem tudják kivonni magukat. Noha az országgyűlésben – úgy tartjuk – a képviselők fontos kérdéseket vitatnak meg és döntenek, ahogy más munkahelyen is – legyünk kegyesek – van úgy, hogy lankad a figyelem, és lazításként a dolgozó a mobiltelefon képernyőjén keres valami pihentetőt. Kivételt képez, ha halaszthatatlanul intézendő hivatalos vagy családi ügyek kerülnek elő, ilyenkor persze lehetünk engedékenyebbek. Csak ezen képek láttán mosolyoghatunk az iskolákban bevezetett kötelező érvényű rendeleten, ami a diákoknak megtiltja a “kütyüzést” és hogy arról le kellene szállni. Akkor csak képviselőnek kell menni és máris megoldódik a probléma. A lesifotókat a Blikk.hu munkatársa készítette, mindet munkaidőben, ülés közben.

Ha viszont nagyon szigorúak akarunk lenni, azt az ökölszabályt vagy inkább követelményt kellene érvényessé és általánossá tenni, hogy munkaidőben a feladatra kell fókuszálni.

Azt pedig már meg se merjük kockáztatni, hogy lehetséges, hogy a képviselőkre is ráférne egy kis regula, mint ahogy tette Pintér Sándor miniszter a pedagógusokkal, akik már nem használhatják a telefonjukat az iskolákban – csakúgy, mint a diákok.

Ahogy az a galériában is látható, a telefonozás nem pártállástól függ: ellenzékiek és a kormánypártok képviselői egyaránt űzik ezt a tevékenységet!

Kormánypártiak és ellenzékiek ugyanúgy nyomkodják a “kütyüt”, mint a fiatalok az iskolákban korábban. A jelek szerint ezzel a világon semmi gond nincs, közben hadd folyjon csak az ülés a parlamentben, vannak annál fontosabb dolgok is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek