Polgármesterként először szólalt meg Györfi Mihály – változást ígér Szolnoknak

Megosztás

Első sajtótájékoztatóját adta polgármesterként Györfi Mihály október elsején. A városvezetőnek nyolc nap áll rendelkezésére, hogy az átadás-átvétel folyamata megtörténjen. Hogy tudja-e érvényesíteni az akaratát a fideszes többségű közgyűlésben és miképpen látja az elkövetkezendő heteket, a cikkünkből kiderül.

Szolnok városának az első számú szolgálója, nem pedig csak az első embere szeretnék lenni – kezdte Györfi. Nem csak a váltás, hanem a változás napja is a mai, korán, már hat órakor itt voltam, hogy mindezt alátámasszam. Szolnok történetében egy új fejezet kezdődik, a választók egy rendkívül hosszú korszakot zártak le június kilencedikén – folytatta, majd megköszönte Szalay Ferenc munkáját és békés nyugdíjas éveket kívánt neki. Kiemelte, hogy a város érdekében továbbra is nyitott vele együttműködni.

Györfi Mihály és Szolnok izgalmas korszak elé néz

Nem véletlenül hoztam át a székemet az új irodába, ezzel is jelezve, hogy alpolgármesteri munkám a tegnapi nappal lezárult és egy új munka veszi kezdetét – magyarázta Györfi, aki Szolnokon képzeli el egész, hátralévő életét eltölteni.

Az új városvezető az elkövetkezendő napokban jut majd a költségvetéshez, fejlesztésekhez az átvilágítás által, a fontos döntéseket pedig mindenképp azonnal meghozza. A stratégia rendkívül egyszerű, ami jó megtartjuk, ami javítandó terület, helyrehozzuk – mondta. Györfi szeretné bevonni a város gondolkodóit, véleményvezéreit is az ötletelésbe, ne álljon meg a Facebook szintjén az eszmecsere. Együtt kell dolgozni a város lakóival – szögezte le.

Györfi szerint hátrányból szép igazán nyerni

Mindenben a szolnoki emberek érdeke lesz az első. Bizonyára könnyebb lenne, ha többségben lennénk, de a valódi együttműködés próbája az lesz, hogy kisebbségből vezetem a várost, mindenkit meghallgatva, nem csak a hivatalos, havi fogadóórákra szorítkozva – taglalta.

Október 10-én, kilenc órakor ül össze az alakuló közgyűlés Szolnokon, az új képviselő-testület pedig ekkor teszi le esküjét, a testületi ülésre várhatóan szerdán már postázzák is a meghívókat. Györfi reméli, hogy megszolgálja a bizalmat és mindenki büszke lesz arra hová jutott Szolnok öt év alatt. Arra a kérdésre mégis hogyan érvényesíti az akaratát, azt mondta, amit akar azt mindig eléri. Továbbá ismertette, az új bizottsági struktúra kialakítása folyamatban van, jelenleg a bizottsági helyek feltöltése zajlik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek